Python NameError hatası

mikasaAckermann2

Centipat
Daha fazla  
Yeni Python kullanmaya başladım ve nameerror: Name 'question' is not defined diye hata alıyorum ama kodda bir hata göremiyorum. Kaçırdığım bir şey mi var?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-08 140148.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-08 140148.png
    23,8 KB · Görüntüleme: 67
  • Ekran görüntüsü 2024-07-08 140123.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-08 140123.png
    20 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleyen: Moderatör:
Rica etsem izlediğiniz videonun bağlantısını paylaşabilir misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben de yanlış anlamış olabilirim, yeni öğrendiğim için.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu direkt IDE kullanmış, sanırım PyCharm VSC değil. Ayrıca video eski. Eski videoları izlemeyin.

Videoda PyCharm kullanılmış ve onda görünüşe göre Shift + F10 kısayolu, scripti çalıştırmaya yarıyor. VS Code'da context menüsünü açıyor sadece, aynı işlevi sağlamıyor.

Siz VS Code'da varsaydığımız üzere Shift + Enter mı kullanmıştınız yoksa başka bir kısayol mu? O kısayolu nereden gördünüz? Bu videoda VS Code'un üstünde durulmamış.

Videoda PyCharm kullanılmış ve onda görünüşe göre Shift + F10 kısayolu, scripti çalıştırmaya yarıyor. VS Code'da context menüsünü açıyor sadece, aynı işlevi sağlamıyor.

Siz VS Code'da varsaydığımız üzere Shift + Enter mı kullanmıştınız yoksa başka bir kısayol mu? O kısayolu nereden gördünüz? Bu videoda VS Code'un üstünde durulmamış.

O şirkette bir IDE indirirseniz farklı bir ayar yapmaya gerek kalmıyor. G++ yüklemeden CLion'da compile ediyordum C++'ı.

Hem shift+enter denedim hem de manuel olarak 'run selection/line in Python terminal' yapmıştım. Olmamıştı.

Hem shift+enter denedim hem de manuel olarak 'run selection/line in Python terminal' yapmıştım. Olmamıştı.
Shift enter da, seçtiğin şeyde seçili satırı Python shell açıp çalıştırıyor. Sadece seçili satırı çalıştırdığı için, hata alıyorsun ister istemez. Seçim yaparsan, sırayla o satırları çalıştırıyor. Hızlı testlerde güzel oluyor. Tabii satırları dikkatli seçmek lazım.

Hem shift+enter denedim hem de manuel olarak 'run selection/line in python terminal' yapmıştım. Olmamıştı.

Bunu nereden gördüğünüzü de sormuştum da neyse, çok önemi yok. Sizin gibi yeni başlayan biri için kullanmanızı önermem, kafanızı karıştırmış çünkü. Ne olup bittiğini konudaki mesajlarımızla az çok anlatabilmişizdir umarım. Bu kısayolu nasıl kullanmanız gerektiğini anladıysanız kullanabilirsiniz ama dediğim gibi, kafanız karışacaksa bu kısayoldan vazgeçip diğer seçeneklere yönelmenizi öneririm: sağ üstteki butonu kullanma, terminalden elle komut yazıp çalıştırma vb.

Bunu nereden gördüğünüzü de sormuştum da neyse, çok önemi yok. Sizin gibi yeni başlayan biri için kullanmanızı önermem, kafanızı karıştırmış çünkü. Ne olup bittiğini konudaki mesajlarımızla az çok anlatabilmişizdir umarım. Bu kısayolu nasıl kullanmanız gerektiğini anladıysanız kullanabilirsiniz ama dediğim gibi, kafanız karışacaksa bu kısayoldan vazgeçip diğer seçeneklere yönelmenizi öneririm: sağ üstteki butonu kullanma, terminalden elle komut yazıp çalıştırma vb.
Tamam tekrardan teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı