Python NameError hatası

mikasaAckermann2

Centipat
Daha fazla  
Yeni Python kullanmaya başladım ve nameerror: Name 'question' is not defined diye hata alıyorum ama kodda bir hata göremiyorum. Kaçırdığım bir şey mi var?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-08 140148.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-08 140148.png
    23,8 KB · Görüntüleme: 67
  • Ekran görüntüsü 2024-07-08 140123.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-08 140123.png
    20 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleyen: Moderatör:
O kodları daha bilmiyorum. YouTube'dan tutoiral videosu izliyordum. Bu kodları yazdım. Bu hatayı veriyor ama adam da vermiyor

Def question olarak yazın, input kullanırken fonksiyon çağırmanız gerekiyor olabilir. Uzun zaman önce uğraştığım için böyle hatırlıyorum. Ayrıca her iki değişkene de bunu uygulayın Python interpreter olduğu için ilk gördüğü hatayı görür görmez çalışmayı durdurur. Ayrıca sürümden sürüme farklılık gösterir bu durumlar güncel birini izleyin. Python kurup deneyebilirim biraz beklerseniz. Komutu biraz değiştirdim bu şekilde kullanın.

Python:
question=input('what is your name bro?')
question2=input('what is your name color?')
print(question,'likes',question2)

Bende düzgün çalışıyor.

Def question olarak yazın, input kullanırken fonksiyon çağırmanız gerekiyor olabilir. Uzun zaman önce uğraştığım için böyle hatırlıyorum. Ayrıca her iki değişkene de bunu uygulayın Python interpreter olduğu için ilk gördüğü hatayı görür görmez çalışmayı durdurur. Ayrıca sürümden sürüme farklılık gösterir bu durumlar güncel birini izleyin. Python kurup deneyebilirim biraz beklerseniz. Komutu biraz değiştirdim bu şekilde kullanın.
Python:
question=input('what is your name bro?')
question2=input('what is your name color?')
print(question,'likes',question2)
bende düzgün çalışıyor.

Bilgisayarda sorun vardır diyeceğim de question yerine 'a' kullandım oldu değişkende problem var herhalde.

Öyle bir şey gözüküyorsa Python kurmamışsınız. Python eklentisini ve Python'u kurdunuz mu düzgün şekilde? Çünkü dosyayı kabul etmiyor kodu değil. Kod doğru.

Çalıştırınca oldu komut çalışıyor.

Verdiği hata "question" değişkeninin tanımlanmadığını söylüyor. Farklı bir değişken adı ile dene bir de.

Vallahi denedim oldu sağ olasın ikinize de.

Python'u siteden kurup üstüne Visual Studio Code'da kurun. Aldığınız hata dosya hatası. Dosyanın varlığı kabul görmüyor. Nereden açıyorsunuz?

Ama ben kurdum Python'u.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı