Çözüldü 'NameError: Name 'isim' is not defined' hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Berkayys

Decapat
Daha fazla  
Python'a başladım Visual Studio Code'da. İnternetten video, kurs vb bakıyorum. İlk ücretsiz videolardan bakayım dedim. YouTube'a videoda adam aynı kodları yazıyor, hem de hatasız yazıyorum, NameError: Name 'isim' is not defined' ( isim tanınamadı) hatası veriyor. Çözümü nedir? 3 saattir bu hatayla ugraşıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-04-20 234702.png
    75,8 KB · Görüntüleme: 203
Çözüm
Hatasız çalıştı normal ama normal yazarken hata veriyor.

Yine olmadı bu arada pcharm ile yazılmış ben VSC'ye yazıyorum ondan mı yeni başladım anlamam da ondan.
Hocam IDE sadece bir araç isterseniz not defterinde yazın isterseniz vimde bir şey farketmiyor. Dediğim gibi siz %99 ihtimalle sadece o satırı çalıştırıyorsunuz vscde Run selected line in terminal tıklayarak. Bu yüzden yukarıdaki değişkenler okunmamış oluyor. İsterseniz vs codeda f5 tuşuna basıp Python file tıklayarak da debug modda çalıştırabilirsiniz.
Python sürümünüz kaç? CMD'ye "Python --version" yazarak öğrenip bildirirseniz daha iyi yardım edebiliriz.

3.11.3

Sadece ilgili satırı çalıştırıyorsunuz sanırım. Tüm kodu çalıştırmak için sağ tık yapıp "run Python file in terminal" ile çalıştırabilirsiniz.

Öyle çalıştırıyorum da hepsini seçmeden sadece sondaki karakteri seçerek daha yeni başladım dedigim gibi yanlış mı yapıyorum ondansa sorun ondan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarıdan terminal -> New terminal tıklayarak yeni terminal aç. Python dosya_ismi.py yaz bakalım yine hata verecek mi?

Sadece ilgili satırı çalıştırıyorsunuz sanırım. Tüm kodu çalıştırmak için sağ tık yapıp "run Python file in terminal" ile çalıştırabilirsiniz.

Yine olmadı bu arada pcharm ile yazılmış ben VSC'ye yazıyorum ondan mı yeni başladım anlamam da ondan.

Son düzenleme:

Hocam IDE sadece bir araç isterseniz not defterinde yazın isterseniz vimde bir şey farketmiyor. Dediğim gibi siz %99 ihtimalle sadece o satırı çalıştırıyorsunuz vscde Run selected line in terminal tıklayarak. Bu yüzden yukarıdaki değişkenler okunmamış oluyor. İsterseniz vs codeda f5 tuşuna basıp Python file tıklayarak da debug modda çalıştırabilirsiniz.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…