Ghosting sorunlu denecek bir ürün gibi durmuyor.Biz 240Hz i adamları daha önce görmek ve daha seri bir şekilde öldürmek için alıyoruz ama VA panel bir monitör, özellikle bu fiyat bandında ghosting yapacaktır ve 240Hz in bir anlamı kalmayacaktır.
Tek sorun ghosting de değil bir de.
Ancak kullanım amacı başkaysa tercih edilebilir elbet.
VA istemiyorum, rekabetçi oyun oynamıyorum. F1, Assetto Corsa, Uncharted oynuyorum bu aralar en çok. CS, LOL vs oynamam hiç. Hadi CS ayda yılda bir belkiBiz 240Hz i adamları daha önce görmek ve daha seri bir şekilde öldürmek için alıyoruz ama VA panel bir monitör, özellikle bu fiyat bandında ghosting yapacaktır ve 240Hz in bir anlamı kalmayacaktır.
Tek sorun ghosting de değil bir de.
Ancak kullanım amacı başkaysa tercih edilebilir elbet.
Ghosting sorunlu denecek bir ürün gibi durmuyor.
VA istemiyorum, rekabetçi oyun oynamıyorum. F1, Assetto Corsa, Uncharted oynuyorum bu aralar en çok. CS, LoL vs oynamam hiç. Hadi CS ayda yılda bir belkio yüzden IPS daha önemli benim için. 2K'da 165 Hz fazlasıyla yeterli benim için.
165 Hz Dell 31, 5" olanı sipariş verdim arkadaşlar. Herkese çok teşekkür ederim.
Şu anki (eski olacak olan) monitörüm LG 21" tn panel 60 hz 5 ms monitördü. Fark devasa olacak gibiBir IPS kadar iyi olmasa da fena değil ms değerleri, videodaki ghostingde de belli oluyor zaten biraz ghosting olduğu, biraz da Motion blur sezdim benHP OMEN 27c Review
The HP OMEN 27c is a 1440p gaming monitor part of HP's OMEN lineup. It's the first in the lineup to have a VA panel and a 240Hz refresh rate, as their models in ...www.rtings.com
Black uniformity olarak da başarısız onu da belirtelim.
Ancak dediğim gibi 240Hz i oyun için istiyorsan IPS daha mantıklı.
Hayırlı olsun, zamlanmadan hatta indirimde yakaladınız güzel bir monitörü.
Fast IPS diye bir şey yok.
240Hz var daha ucuza.HP OMEN 27c 35D67E9 27" 1 ms QHD Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz HP OMEN 27c 35D67E9 27" 1 ms QHD Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! HP OMEN 27c 35D67E9 27" 1 ms QHD Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 14.819,29 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Yanlış bilgi diye düşünüyorum okuyanlar için yazıyorum. Fast IPS diye bir şey var.Fast IPS diye bir şey yok.
240Hz var daha ucuza.HP OMEN 27c 35D67E9 27" 1 ms QHD Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz HP OMEN 27c 35D67E9 27" 1 ms QHD Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! HP OMEN 27c 35D67E9 27" 1 ms QHD Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 14.819,29 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Nasıl Fast IPS yok? Üretici yalan mi söylüyor hacı
Üreticilerin verdiği yalan/yanlış bilgileri saymakla bitmez.
MSI sitesinde G274QPX için 1ms GtG belirtmesine rağmen 8.74ms çıkıyor.
Eki Görüntüle 2500015
Parlaklık ve renk gamutu.
MSI sitesinde 300CD parlaklık belirtmesine rağmen 228CD çıkıyor. sRGB için %99 demesine rağmen %93.7 çıkıyor. %78 DCI-P3 demesine rağmen %73.7 çıkıyor. %82 Adobe RGB demesine rağmen %68.5 çıkıyor.
Eki Görüntüle 2500022
Kontrast oranı
AOC, LG, Cooler Master vb markalar 1000:1 kontrast oranı sunduğunu söylese de testlerde 700:1-800:1 civarı çıkıyor.
Eki Görüntüle 2500027
IPS olduğu halde hatrı sayılır miktarda ghosting olan monitörlere ne demeli?
Eki Görüntüle 2500028
Sorsan hepsi 1ms tepki süresine sahip ama, hareket performansı hepsinde farklı. Hem de hatrı sayılır derecede fark var. Fast IPS'te pazarlama stratejisinden ibaret.
Eki Görüntüle 2500031
ASUS'un 1ms GtG ve "Fast IPS" VG249Q3A tepki süresi testi:
5ms bayağı hızlıymış ya. Fast IPS yazmayan monitörlerde aşağı-yukarı bu performansı veriyor zaten. Özel bir şey yok burada.
Eki Görüntüle 2500032
Harika cevap. Forumlarda boşa vakit harcamışım gerçi senin hazırladığın yorum bunun aksini söylüyor ama. ChatGPT'ye sordum bir güzel anlattı dediğin gibi aslında Fast IPS yok testlerde tepki süresi hızlı olan IPS'lere her firma farklı ad vermiş şu an sana katılıyorum dostum yapay zeka ikna etti güzelce izah etti. Düzenleme: Senin yorumunda tamamen ikna olmama sebep oldu bende Fast IPS diye ortalıkla dolaşmak yerine sevdiğim gibi daha yapay daha canlı renklere odaklandım.
Kardeşim benim bir konum var onun altında. Sorun olmayacaksa burada senden destek almak isterim senin için uygunsa. Ben IPS HRD600 bir monitör düşünüyorum 34" UWQHD bütçem 12500TL idi ama baktım o paraya bunlar çok zor bulunuyor 20000 TL'ye çıkardım bütçeyi hala bulamıyorum. Gamebooster'in buldum en yakın istediğim özelliklere birde fiyatı da ilk bütçemde hem de Asus WGA248QE almıştım zamanında 3. yılında garantisi bitti 1 ay sonra cortladı çizgiler çıktı Rampage ekranımında 5-6 senesi oluyor taş gibi Allah nazar değdirmesin yani marka algılarım şu an kendi deneyimimle bu yönde senin fikirlerin nedir?Çoğu kişi araştırmadığı için farklı cevaplar görüyor olman normal. 1ms ve altı için şu anlık OLED almanız gerekiyor. En azından %99.9'u 1ms değil. Belki istisna 1-2 model çıkabilir. Asusun 540hz ips 1000 dolarlık monitörü 1.80ms çıkıyordu incelemede.