- Makaleler
- 8
Daha fazla
Kardeşim benim bir konum var onun altında. Sorun olmayacaksa burada senden destek almak isterim senin için uygunsa. Ben IPS HRD600 bir monitör düşünüyorum 34" uwqhd bütçem 12500TL idi ama baktım o paraya bunlar çok zor bulunuyor 20000 TL'ye çıkardım bütçeyi hala bulamıyorum. Game Booster'in buldum en yakın istediğim özelliklere bir de fiyatı da ilk bütçemde hem de ASUS VGA248qe almıştım zamanında 3. yılında garantisi bitti 1 ay sonra cortladı çizgiler çıktı Rampage ekranımında 5-6 senesi oluyor taş gibi Allah nazar değdirmesin yani marka algılarım şu an kendi deneyimimle bu yönde senin fikirlerin nedir?
Ek olarak monitörlerde panellerin önemli olduğunu düşünüyorum hangi monitör hangi paneli kullanıyor ona odaklanmalıyım yanlış mı düşünüyorum. Fast IPS muhabbetinden sonra![]()
Şöyle bir şey var, Rampage iyi bir panel kullansa bile incelemesini bulamıyoruz. Zaten pek önerdiğim bir marka olmamakla birlikte bir de kısıtlı bilgi olunca hiç öneremiyorum. ASUS, MSI, AOC, LG, Lenovo ve Dell gibi markalarla alakalı bilgi bulunabiliyor. Hatta panel bilgisi bile.
Bozulma işi de panel kalitesi ve şans unsuru birlikte oluyor. Şahsen monitör alırken yazılım ve satış sonrası destek kısmına da önem vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Paneli almakla bitmiyor bu iş. Bir de arka aydınlatma kalitesi, OverDrive ayarlaması, kalibrasyon, satış sonrası destek, OSD menüsünün zenginliği vb artılarda var.
Özetle kaliteli panel + kaliteli marka ikilisi birlikte olmalı. Sen gidip araştırmadan giriş seviye bir ürün alırsan ister Rampage olsun ister MSI olsun memnun kalmazsın.