Nanokatalog.com güvenilir mi?

Nanokatalog güvenilir mi?

• Kesinlikle güvenilir.

Oy: 74 18,9%
  • Hayır değil.

Oy: 48 12,3%
  • Fikrim yok.

Oy: 200 51,2%
  • Güvenilir gibi.

Oy: 69 17,6%

• Oy verenlerin toplamı
    391
Az önce reklamda gördüğüm, güvendiğim sitelerden 150 lira kadar ucuz olan hard diski (ST4000DM004) sipariş vermeden firmayı araştırayım dedim ve buraya ulaştım... 6 sayfayı da okuduktan sonra güvenilirliğine emin olamadığım halde özellikle çok sayıda mesajı olan bazı üyelerin olumlu görüşleri sonucu yine sipariş verebilirdim ancak biraz daha araştırınca vazgeçtim çünkü reklama tıklayınca açılan nanokatalog.com sitesinde bir ürün sayfası var ve "5-7 gün içinde temin edilir" yazıyor ne var ki aynı sayfaya sitedeki menüden kategori seçimi yaparak ulaşmak mümkün değil. Satış yapmak için para ödeyerek reklam veren teknoloji sektöründeki bir firmanın kendi sitesinden aynı sayfaya link vermemesi, ilgili ürünün kategori seçerek ulaşılabilen listelerde yer almaması hiç normal gelmedi bana. Ayrıca firmanın N11 deki mağaza sayfasına baktığımda yine bu ürün yok ve daha ilginç olan ise 5900 devir olduğu için daha ucuz olan ST4000DM005 HDDyi reklamdaki 7200 devir olanın fiyatından 105 TL daha pahalıya satıyor N11 mağazasında ve aynen burada okuduğum gibi "Stokta kalan son 1 ürün!" yazıyor. Açıkçası olması gerektiği gibi web sitesinde adresini/gerekli ticari bilgiyi paylaştığı halde 5900 RPM ürünü piyasa fiyatlarına satarken 7200RPM ürünü daha ucuz fiyata satması normal ticaretin ötesinde bir şey olsa gerek ! Ne var ki ebayden/aliexpresten ucuz ürün satan bir firmayı istanbul'da yaşasam mutlaka ziyaret ederdim. Son olarak uzaktan alışveriş yapacak olanlar için güzel bir söz "SEN BİLİRSİN" !!!

Dosya Ekleri

• nanokatalog1.JPG
    nanokatalog1.JPG
    54,9 KB · Görüntüleme: 397
  • nanokatalog2.JPG
    nanokatalog2.JPG
    70,6 KB · Görüntüleme: 284
  • nanokatalog3.JPG
    nanokatalog3.JPG
    84,3 KB · Görüntüleme: 285
  • nanokatalog4.JPG
    nanokatalog4.JPG
    103,5 KB · Görüntüleme: 268
  • nanokatalog5.JPG
    nanokatalog5.JPG
    102,3 KB · Görüntüleme: 346
geçen hafta nanokatalog dan galax gtx 1060 6gb siparişi verdim verirken stok vardı verdikten sonra baktığımda 5-7iş günü falan yazıyordu biraz korktum bekleyecek vaktim yoktu neyseki hızlı bir şekilde kargolandı 2günde elime ulaştı ilanda galax yazıyordu ama fotoğraflarda kfa2 markalı bir kart gözüküyordu bana kfa2 marka olanını yollamışlar kfa2 ile galax aynı marka zaten kfa2 avrupa için üretiliyor galax global olarak üretiliyor diye biliyorum kartlar aynı zaten ama ilanda en azından kfa2 diye belirtilse daha iyi olurdu kartta herhangi bir sıkıntı yok 4gündür sıkıntısız şekilde kullanıyorum kargoya gelince kartın kendisinin kutusu var koruyor ama türkiyedeki kargo şartlarına göre sağlam bir paketleme yapılamalıydı 2 kat baloncuklu poşet yetersizdi patlamıştı köşeleri kutudada hafif ezikler vardı neyseki karta bir zarar gelmemiş ben genel olarak hizmetten memnun kaldım bu tarz sitelerin biraz daha desteklenmesi lazım ne kadar destek olursa o kadar hizmet artar ben tekrar tercih edermiyim diye sorulursa gönül rahatlığıyla ederim. foruma yeni kayıt oldum profil fotoğrafı hakkında hiçbir bilgim yok nasıl olmuş nerden gelmiş bilmiyorum kendi kendine oldu :D

Bende sizler gibi bende alış veriş yapmadan önce baya arastırdım, tereddutte kaldım fakat fiyat uygunlugundan dolayı burayi tercih ettim.
İçiniz rahat olsun. Ben bizzat gidip yerinde gördüm, kendileriyle tanıştım.
Size yaşadıklarımı anlatayim.
İslemci sogutucusu, ram ve power supply aldım. Sogutucu ellerinde vardi ve diger 2 ürün tedarik surecindeydi. 4 gun sonra aradigimda müsteri hizmetlerinden Özcan Bey;
-powersupply geldi fakat ram diğer gelecek ürünlerle birlikte gelecek. Dilerseniz sizi bekletmemek icin 40 farkla bir üst modeli elimizse mevcut onu verelim dediler. Bende farki ödeyerek ürünlerimi 1 haftadan kisa sürede teslim aldim.
Gel gör ki evga 750w powersupply arizali çıktı. Sacma sapan bir sekilde pc kapaniyordu. Nanokatalog teknik servisinden Ali bey ile görüştüm. Kendisi hemen değişimini yapacaklarını söyledi. Atladım arabaya gittim ve sorgusuz sualsiz evga psumu corsair ile degistirdiler.
İcinizin rahat etmesini saglamak için , nasil bir yer olduğunu gidip göremeyecekler için fotoğraflarınıda çektim :) teşekkürler nanaokatalog ailesi.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20171221-125504-800x594.png
    Screenshot_20171221-125504-800x594.png
    242,1 KB · Görüntüleme: 547
  • Screenshot_20171221-125623-800x486.png
    Screenshot_20171221-125623-800x486.png
    167,2 KB · Görüntüleme: 523
  • Screenshot_20171221-130211.png
    Screenshot_20171221-130211.png
    66,3 KB · Görüntüleme: 492
Son düzenleme:
Siteyi öven arkadaşlar orada falan çalışıyor galiba ? Burada ki yorumlara nazaran güvenerek bir ürün siparişi verdim 11 gün geçti 12 olacak yarın ama ürünüm hala tedarik edilmedi, çevrimiçi desteğe neden edilmedi diye sormak için gündüz 13.00'dan beri bekliyorum hala geri dönüş gelmedi ve şimdi bu site güvenilir yada iyi bir site mi ? Üzgünüm ama büyük hayal kırıklığı yaşıyorum ödeme alınırken bundan 11 gün önce laps diye 170TL civarı miktari çekmeyi kartımdan bilirken 11 gündür bana ne ürün yollanmayı geçtim tedarik bile edilmiyor daha birde tedarik edildiğin bunun kargoda ki geliş süresi var bağdattan sipariş versem daha hızlı gelirdi... Ayrıca müşteri hizmeti sıfır cevap bile alamıyorum 8 saat oldu bekliyorum. Burada öven bütün arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum yaptıkları bu yorumlar için baya haklı güzel yorumlarmış...

https://i.hizliresim.com/G9bMyr.jpg

Bu arada yeni bilgi vereyim ürünü hala tedarik edemediler ve tedarik edecekleri gün olarak 15 ocak dediler az önce. Yani ürünün sadece tedarik edilmesi bile 17 gün sürecek kargo 2-3 gün sürer diyorlar ama pek inanasım yok açıkçası tedarik için de 5-7 iş günü demişlerdi nede olsa... Buradan bu firmayı tavsiye eden arkadaşlar niye tavsiye ediyorlar bilmiyorum ama şu yaşadıklarımdan sonra ben tavsiye falan etmiyorum arkadaşlar. Direk yurtdışından ürün alsak 2 katı hızlı gelirdi... Çevrimiçi desteğin ulaşılabilirliğinin de 2-3 gün deneyince ancak size geri dönüş yapması şeklinde olması da çok ayrı bir sinir durum (n)

Sırf bunu yazmak için bu sitede hesap açtım. Almak istediğim ürün Cryorig H7 işlemci soğutucusu nanokatalog'da 153 TL + 7.5 TL kargo ücretiydi, amazon'da ise $35 + $10 kargo ve gümrük ücretiydi (Yaklaşık 170 TL). Hem yerel ve yeni bir firmayı desteklemek, hem de daha hızlı gelsin, sorun olursa daha kolay çözülebilir diye yerel olan nanokatalog'u tercih ettim.

02.01.2018 akşamı siparişimi verdim. 4-5 gün içerisinde gelmeyince sipariş detaylarına bir bakayım dedim. Ürünü alırken stoklarında olmadığına dair bir ibare bulunmuyordu, ama sipariş detaylarında ürünün tedarik sürecinde olduğu yazıyordu. Bunun üzerine ürünün bana ne zaman ulaşacağı hakkında bilgi almak için firmaya bir ileti yolladım. Ertesi gün aldığım cevapta ürünün tedarik sürecinin 7 gün süreceği, sonrasında bana kargolanacağı söylendi.

Aradan 9 iş günü, 2 haftasonu, 13 gün geçtikten sonra 15.01.2018'de firmayı aradım. Ürünümden 3 adet olduğunu, ama şu an gümrükte olduğu ve ertesi gün kargolayabileceklerini söylediler.

16.01.2018'de tekrar aradım, çünkü sitede hala tedarik sürecinde olduğu yazıyordu. Bu sefer de ürünün ellerine ulaştığını, faturalarını kestiklerini, akşama doğru kargoya yollayacaklarını ve ertesi gün elimde olacağını söylediler.

17.01.2018'de 3. kez aradığımda ise X bey ile görüştüm. Kendisi bizzat ilgileneceğini söyledi. Gün içerisinde kargolayacaklarını ve ertesi gün kesinlikle elimde olacağını söyledi. Bu sırada ben paronayak gibi günde 5 kez sipariş detaylarını kontrol ediyordum ve sipariş durumunun onaylandı olarak değiştiğini gördüm.

18.01.2018 sabahına doğru firmaya hatırlatma amacıyla ürünümü kargoya vermelerini istediğim bir ileti daha gönderdim, ama cevap alamadım. Sabah 11'de gibi telefonla defalarca aramama rağmen cevap vermediler. En sonunda açtıklarında ise ürünün ellerinde olduğunu, ama yazılım değiştirdikleri için bu kadar uzadığını söylediler. 17.01.2018'de X bey ile görüştüğümü, ürünün bugün kesinlikle elimde olacağını söylediğini söyledikten sonra konuşma bu şekilde devam etti:

- X bey, dün Berq Bey sizinle görüşmüş ve ürünün bugün elinde olacağını söylemişsiniz. Şu an da sipariş durumu onaylandı olarak gözüküyormuş. O ürün ne oldu?
(X bey'in arka plandan gelen sesi) - Onaylandı olarak gözüküyorsa kargolanmamıştır.
- Ürün kargolanmamış, bugün kargolayacağız.
+ 3 gündür ürünün ertesi gün elime ulaşacağını söylüyorsunuz.
- Dediğim gibi, yazılım değiştirdik, bu yüzden böyle. Müdürümle konuştum, yarın elinizde olacak. Dilerseniz siparişinizi iptal edelim.
+ 7 iş gününde tedarik edilecek ve kargolanacak ürün için 12 iş günü ve 16 gündür bekliyorum ve durmadan ertesi gün bana ulaşacağını söylüyorsunuz. İptal etmeyeceğim. İyi günler. Kolay gelsin.

Aynı gün saat 15'te sipariş detaylarını kontrol ettiğimde hala herhangi bir kargolama bilgisi gelmemesinin üstüne sipariş durumu tedarik sürecinde olarak değişmiş ve yine defalarca aramama rağmen yine açan olmadı. En sonunda X bey telefonu açtı. Konuşma şu şekilde oldu:

- Merhaba. 4 saat önce aradım. 7 iş gününde tedarik edilip kargolanacak işlemci soğutucum için 12 iş günü, 16 gün bekledim ve elinize ulaştığı halde hala kargolandığına dair bir bilgi alamadım. Üstüne üstlük sipariş detayı onaylandıdan tedarik sürecindeye geri döndü. Ayrıca, dün, bana ürünün bugün kesinlikle ulaşacağını söylemiştiniz. 5 TL fazla vererek amazon'dan sipariş verebilirdim, ki ürünüm muhtelemen bana şimdiye kadar çoktan ulaşmış olurdu, ama ben yerel ve yeni kurulmuş bir firmayı desteklemek için, internette okuduğum o kadar negatif yoruma karşı size bir şans vermek istedim, ama şu an durumdan çok rahatsızım. Daha fazla beklemek istemiyorum.
+ Kusura bakmayın. Muhasebe yazılımını değiştirdiğimiz için böyle oldu. Ürününüz geldi. Ürünün depoda durmasının bizim için de bir faydası yok. Ürünü zaten sizin için getirdik. Müşteri memnuniyeti bizim için önemli. Ürünü bugün kargoya vereceğiz. Yarın elinizde olacağına inanıyorum.

Bunu 18.01.2018'de saat 18:30 civarı yazdım ve sipariş detayında hala onaylandı yazıyor ve ne kargo takip numarası verildi, ne de kargo şirketinden adıma kargo geleceği hakkında bir mesaj geldi. Ürün geldiğin zaman bu yazıyı güncelleyeceğim.

Size önerim, diğer siteler arasında ciddi bir fiyat farkı yoksa buradan alışveriş yapmayın. Bütçem çok sıkı, 10-20 lira benim için çok fazla diyorsanız, önce stokta olup olmadığını sorun, öyle alın. Bir başka durum da, benimki gibi Türkiye'de başka satıcısı olmayan bir ürünü amazon'da da bulamıyorsanız veya fiyat farkı 50-100 liradan fazlaysa ve ürününüzün gelmesi için 2 haftadan fazla beklemek istiyorsanız bu siteden alın.

Tabi ki de bu benim tecrübem. Bu siteden yine bir şey alır mıyım? Başka yerde alternatif varsa, çok büyük ihtimalle hayır.

Ben de dün akşam saat 14.00 gibi RAM siparişi verdim. Ellerinde son 1 adet kalmıştı. Sonra site ile ilgili yazılanları okuyunca biraz korktum aslında. Saat 17.00 gibi kargoya verilmiş ama kargo takip numarası eklenmemişti. Aras kargo ile temasa geçtim. Numarayı istedim ve söylediler. Dağıtıma çıktığı söylendi. Bugün gelecek ama umarım herhangi bir sorun çıkmaz.

Kargoya verildiyse bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum (y)

@Emre Karadayı Bozuk mal çıkacağını şahsen düşünmüyorum fakat bazen farklı ürün gönderebiliyorlar.

Mesela buradaki bir hocamız çift fanlı ekran kartı sipariş etmişti kargoyu açınca üç fanlı daha iyi bir model geldiğini gördü.

Tam tersini yaşayanlar da oldu. Üç fanlı söyleyip iki fanlı gelenler de vardı :penguen:

Biraz değişik bir firma fakat ben güvenilir olduklarını düşünüyorum.

@Emre Karadayı Bozuk mal çıkacağını şahsen düşünmüyorum fakat bazen farklı ürün gönderebiliyorlar.

Mesela buradaki bir hocamız çift fanlı ekran kartı sipariş etmişti kargoyu açınca üç fanlı daha iyi bir model geldiğini gördü.

Tam tersini yaşayanlar da oldu. Üç fanlı söyleyip iki fanlı gelenler de vardı :penguen:

Biraz değişik bir firma fakat ben güvenilir olduklarını düşünüyorum.
Benim açımdan güvenilir bir firma olduğu anlaşıldı. Paketleme, kargo hızı güzeldi. Doğru ürün geldi. Bence güvenerek alabilirsiniz ama almadan önce müşteri hizmetlerinden teyit edin mutlaka.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı