Nasıl amiral olunur?

Dostlar ilk olarak bu amirallik ile ilgili hiçbir şey bilmiyorum ( nasıl olunduğunu. ). Bana anlatır mısınız? Ben amiral olmayı düşünüyorum da. Örneğin hangi liseyi okumalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Lisenin bir önemi yok Üniversite sınavlarında MSÜ sınavına girip üzerine iyi bir AYT sayısal puanı ile Deniz Harp Okulu'na gideceksiniz orada yavaş yavaş terfi alırsınız. Eğer yeterliliğiniz varsa sizi amiral yaparlar. Yanlış biliyorsam düzeltin.

Lisenin bir önemi yok Üniversite sınavlarında MSÜ sınavına girip üzerine iyi bir AYT sayısal puanı ile Deniz Harp Okulu'na gideceksiniz orada yavaş yavaş terfi alırsınız. Eğer yeterliliğiniz varsa sizi amiral yaparlar. Yanlış biliyorsam düzeltin.
Deniz Harp Okulundan mezun olman gerekicek . Sonrasında önünde yaklaşık 20 sene var amiral olmak için .
Peki bu okullardan sonra ne oluyorum tam olarak? Mürettebat mı, komando mu? Ben mürettebattan olmayı düşünüyorum da.

Peki bu okullardan sonra ne oluyorum tam olarak? Mürettebat mı, komando mu? Ben mürettebattan olmayı düşünüyorum da.
Deniz Harptan mezun olursan Deniz subayı olursun (Teğmen) . Kendi içinde alanları vardır elbet güverte , radar vs . Yani mürettebattan olursun .

En az bir teğmen olacağınız kesin komandodan kastınız Deniz komandosu piyadesi falanmı yani Korvetlerin birinde görev yaparsanız büyük ihtimal askerleri denetleyeceksiniz :D
Deniz Harptan mezun olursan Deniz subayı olursun (Teğmen) . Kendi içinde alanları vardır elbet güverte , radar vs . Yani mürettebattan olursun .
Sınavlar zor mu? Yani üst düzey sayısal mı istiyor?

Okulun vize, finallerinden bahsediyorsan evet. Üst düzey sayısal dersler görüyorsun. Mezun olduğun zaman ek olarak gördüğün aldığın derslere göre mühendislik diploman da oluyor. Okula girme sınavlarından bahsediyorsan benim girdiğim zamanlar YGS sıralamana göre çağırıp LYS sıralamana göre de asil veya yedek (mülakatlar hariç ) olarak eğitimine ya başlarsın ya da sivil hayatta başarılar deyip göndeririler.

Amiral olmak general olmakla eşdeğerdir. Yani mükemmel bir ingilizce ve yanında kurmaylık sınavı tarzında bazı şeyleri atlatmış olman gerekir. Tahminimce 50 yaşına gelmeden olunmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı