Nasıl asker olabilirim?

DHO'ya girmek için muhteşem bir puana ihtiyacın yok. Normal bir şekilde çalış yeter.

Evet, havada karada denizde denizaltında aktif rol alabilir. Bu yüzden kendini ruhen bedenen ve fiziken en iyi yetiştirmesi gerekiyor. Başarabilir miyim acaba? Ali türkşen, namık ekin, Samet kuru gibi sat komandolarınu yakından takip ediyorum bilgim var kuruluşu hakkında.

Evet bence de sat daha zorlu eğitim verdiğinden girmesi zor yüzde 10 gibi mezun verme oranı var lakin ökk da bu oran yüzde 90ları buluyor sat bu yüzden seçkin ama her birlik çok değerlidir, kıymetlidir.

Bu mesleğe kararımı 5. sınıfta verdim lakin karar verirken ben sat olacağım değildi hiçbir zaman. Amacım kendimi yetiştirmek ve her şartta ne olursa olsun mücadele etmek. Lakin kazanamayabilirim bundan korkuyorum nasıl hazırlanmalıyım? Sormak istediğim en temel soru bu olacak sanırsam. Hayırlısı askeriye değilse diye düşünüyorum bazen ama kendime inanıyorum asker olmayı istiyorum neden istiyorum? Askerler kendilerini zorluyorlar ve en iyisi için mücadele ediyorlar. Alacağım eğitimin kalitesi de en üst düzeyde olacağından kendimi asker olarak görmek beni en dip, en motivasyonsuz, en çaresiz anımda dahi ayağa kaldıran temel etken. En kötü hissettiğim zamanda kendimi asker olarak düşünüyorum ve beni ayakta tutan şeyin bu olduğuna inanıyorum. Çok teşekkürler zaman ayırdığınız için.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…