Nasıl CS:GO E-Sporcusu olunur?

Gençliğin verdiği heves ile kartal gibi oynuyorsun deyince gaza gelmişsin. :)

Simple'ın global oyuncuları nasıl ezdiğini görebilirsin. O adamlar için kartal rütbesi oyuna yeni başlayan birinden farksız. Daha çok yol vardır önünde.

Önce bir son rütbeye ulaş oradan Faceit ya da ESEA başlarsın. Hatta Faceit Türkiye Ligi en uygunu.
 
Faceit veya ESEA gibi platformlarda dereceye girip eğer iyi oynuyorsanız kendinizi göstermeniz gerekir. Her önüne gelen esporcu olamaz. MM rankının da çok bir önemi yok oyunda. Global olup her maç rage atarak çıkan bir sürü adam geldi benim maçıma. Profesyonellik çok zor bir iş. Çoğu profesyonel oyuncunun 5000 saatin üstünde oynaması var. Hem yaşınız da profesyonel olmak için bence küçük. Takımca internet cafe turnuvalarına girerseniz profesyonellik kadar olmasa da o zevki alacağınızı düşünüyorum. :)
 
Bence derslerine çalış, şu an zaten sektörde yeterince e-spor oyuncusu var yenilerine kapı kapanmak üzere. Hobi olarak devam ettirmeni öneririm.
 
*Sponsorunuz yok.
*Oyunda fazla tecrübeli değilsiniz.
*Adınızı duyan bir kitle yok.
*Yaşınız itibariyle oyuna bu kadar vakit ayırmanız doğru değil.
*OKUYORSUNUZ!
*Mesleğe ihtiyacınız var. Hadi diyelim E-Sporcu oldunuz. Kariyeriniz bitince ne yapacaksınız? Ek bir meslek gerekli.
 
400 saat yaptım 3-4 haftada
CS:GO için ne kadar sürede kaç saat yaptığın önemli değil oyundaki Rankın ve yeteneğin önemli. Bu arada dışarıdakiler sana çok iyisin dediği zaman çok iyi olmuyorsun daha 13 yaşındasın ve resmi takımdan bahsediyorsun bazı şeylerin resmiyete dökülmesi için senin yaşının daha büyük olması gerekir. Kendi takımın ile şuanda internet kafe turnuvalarına katılabilirsin ondanda kazanç elde edemezsin ve böyle profesyonel bir takım için ciddi meblağlara ihtiyaç var ciddi bir takım istiyorsanız tek bir evde toplanıp sabah akşam demeden bütün vaktinizi o oyuna ayırıp önemli turnuvalarda iyi bir başarı elde etmeniz gerekir ayrıca kaliteli bir bilgisayar ve kaliteli ekipmanlara sahip olmanız gerekir.
 
Kolaya kaçıp oyunla zengin olacağım diye gireceksen girme, oyunu hobi olarak oyna. Yok eğer ben bu iş için düşündüm, hayallerimdeki meslek E-spor ve yetenekliyim diyorsan girmen mantıklı, ama önünde çok zor ve uzun bir yol var.
 
Bu arada şu anki CS:GO oyuncularının hepsi zamanında CS 1.6 oyunu ile başlamış ve o oyunda boy göstermiş oldukça tecrübeli oyuncular. CS:GO'da "Global Elite" olan biri onların yanında oyuna yeni başlamış biri gibi kalır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer gerçekten istiyorsan hayallerinin peşinden koş ama yaşın küçük sık karar değiştirebilirsin e sporcu olmak sana şuanda çok şaşalı gelebilir bence iyi bir meslek seç ve ilerle Allah bahtını açık etsin.
 

Geri
Yukarı