Nasıl daha iyi futbol oynarım?

Doğukan0957

Decapat
Daha fazla  
Merhaba ben 11 yaşıma kadar yani 5. sınıfa kadar neredeyse sadece 3 maç yapmış biriyim nedeni ilk okuldaki hocamız bizi bedene bile çıkarmıyordu ve futbolda yasaktı mahallede de oynamiyordum çünkü okul arkadaşlarımında benim gibi futboldan haberi falan yoktu neyse ortaokulda maç yapmaya başladım düzenli olarak çünkü beden vardı ve herkes zaten futbol oynuyordu bende keyif alıyordum ama defansda kalıyordum cünkü topu diğerleri gibi sürüp çalım atmakta iyi değildim ve biraz da özgüvensizlik zaten haftada 1 yapıyordum öğle araları da oluyordu da kızlar izlediği için girmiyordum defansım iyiydi ama neyse zaten arayada 2 sene korona girdi hiç oynayamadım şu an lise 1'im yine her öğle arası maç yapıyorlar ama ben girmiyorum çünkü kızlar izliyor ve zaten defansa atıyorlar ama beden derslerinde bayağı eğleniyorum ve çok da vasat oynamıyorum bazen hırslanıp 2 3 kişi bile geçiyorum ama en sonunda kaptırıyorum tabii, YouTube'dan teknik geliştirme videosu buldum 7 hareketli ama yaparken çok zorlanıyorum ve yarım yamalak oluyor ufakta olsa kendimde biraz yetenek hissediyorum çünkü bu kadar sene futbol oynamayıp hala birilerini zorluyorsam vardır herhalde bir şeyler amacım profosyenel olmak değil sadece halı saha maçlarında kaleye kadar top kaybetmeyip gol atmak yardımcı.
Olur musunuz?

Defans olmak senin için daha iyi bir seçenek olacaktır futbol gelişim işidir ya da yetenek.
Açıklamana göre sen yetenekli değilsin ama biraz çabalayıp ayağını defansta topa alıştırırsan ve top kapmayı kolay bir şekilde becerebilirsen emin ol daha iyi olacaktır lisede olduğuna göre kızların dikkatini çekmek isteyeceksindir unutma forvet 7 8 kişiye çalım atsada göze çarpan kişi onu durduran olacaktır zaman ile kendini geliştirirsen emin ol çalım atmadada ustalaşacaksın o zamana kadar kendini alıştırmaya bakmanı öneririm.

Ayağını topa alıştırırsan demişsinde defansda öyle olmuyor işte top kapmada iyiyim zaten ama az bir şey sürmeme bile izin vermiyorlar direkt pas at ayrıca bu saatten sonra tek çare defans kalmakmı başka yolu yok mu ya.

Defanslarla alıp veremediğiniz ne? Futbolda en önemli mevki sayılabilecek mevkiyi bu kadar küçümsemeyin.

Futbol tek bir kişinin alıp topu tüm sahaya dolaştırması değildir asıl marifet futbolu takım oyunu olarak oynayabilmektir bir süre çalışmayla herkes çalım atabilir.

Okulda böyle değil ama ya baktın kimseyi geçemiyor o zaman pas veriyorlar ya da karşı defansla bizim forvet kapışırken top boşluğa gidiyor o zaman alıyorsun 9. sınıflarda zaten utanmasa kalecide forvete gidecek.

Sizin amacınız okulda top ile şov yapmak mı yoksa daha iyi futbol oynamak mı? İkisi arasında fark var.

Eğer sadece şov yapacaksanız tekniğinizi iyi bir düzeye getirmeniz lazım devamı da gelir zaten.

Sizin amacınız okulda top ile şov yapmak mı yoksa daha iyi futbol oynamak mı? İkisi arasında fark var.

Eğer sadece şov yapacaksanız tekniğinizi iyi bir düzeye getirmeniz lazım devamı da gelir zaten.

Hocam bende diyorum ki tekniğimi en doğru nasıl geliştiririm ve bu yaştan sonrada olur mu?

Olur neden olmasın sıkı çalışırsanız hala geç değil.
Tekniğinizi geliştirmek için de duvarla paslaşabilir ve top sektirebilirsiniz.

Bir video buldum 7 hareket yapiyor teknik geliştirme için onları da yapıyı mı 30 dakika yoksa duvarla pas ve top sektirme yeter mi amacım topu sürüp sağ sol yaparak çalım atmam top sektirmek buna nasıl faydalı olabilir o kısmı anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…