Nasıl daha iyi şoför olunur?

Realiond

Hectopat
Katılım
1 Şubat 2020
Mesajlar
624
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar iyi akşamlar. Ehliyeti alalı 4-5 ay oldu az çok kullanıyorum ama sokaklar ve dar yerlerden tırsıyorum. Nasıl daha başarılı olabilirim?
 
Sürdüğünüz arabanın modeline göre güven oranı aynı orantıda ilerliyor. Ben babamın 92 model şahinini kullanırken canımı sağ koltuğa koymuş gibi hissediyorum. Biraz da olsa tecrübe ve dur kalk çalışmasıyla bu işi halledersiniz.
 
Trafikte önüne ne kadar bakıyorsan aynalarına da o kadar bakmanı tavsiye ediyorum sürekli kontrol et sağında kim var solunda kim var arkanda biri var mı böylece her şeye hazırlıklı oluyorsun.

Hocam mesela park yapacakken ön taraf kurtarır mı diye sürekli arkadaşlarımı darlıyorum.
 
Bende yılbaşında araç aldım 2011 den beri ehliyet var ama hiç kullanmadım. Dar yerler gerçekten sıkıntı, 1 ay önce ara sokakta araba geliyordu karşıdan panik yaptım dar sokak diye, aynayı sürttüm park halindeki kamyona :/ dönüşlere çok dikkat edip yavaş şekilde dönmen lazım, aynı şekilde dar yerlerden geçerken de aynadan kontrol ederek geçersen sorun olmaz sanırım. 3 ay öncesine göre biraz daha iyiyim ama büyükşehirde trafiğin yoğun olduğu yerde olmadığım için sorun olmuyor. Yanında iyi bir şoförle beraber olursan seni yönlendirir en azından.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı