Nasıl daha verimli Matematik çalışılır?

peax

Centipat
Katılım
8 Haziran 2021
Mesajlar
205
Yer
Thanalan
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Diğer derslerde sorun yaşamıyorum fakat matematiğe geldiğimde hiçbir zaman kendimi odaklayamıyorum, odaklanmam için önerileriniz var mıdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Önce konuyu çok iyi öğren, anlamadığın yer kalmasın. Sonra test çöz. Odaklanma için ise ders çalışma masan dağınık olmasın, ortam gürültülü olmasın; kalem, defter, silgi vb. materyaller hazır olsun.
 
Düzenli çalışarak, yapamadığınız soruların nasıl çözüldüğünü öğrenerek, ardından bu soruları düzenli aralıklarla tekrar ederek öğrenip öğrenmediğinizi test ederek. Bu konularda kendinizi geliştirdiğiniz zaman zaten odak sorununuz büyük oranda çözülecektir. Formüllerin ispatını öğrenmek de yarar sağlar.
 
Sen "yapamıyorum" dediğin sürece yapamayacaksın, "Bu benim limitim, bu limiti aşamam" bu kafa yapısından çıkın. Odaklanma meselesine çok kafa yorma, odak dediğin şey zamanla gelişecek bir şey, düzenli ders çalışman lazım.
 
@peax, temel eksikliğiniz bulunmakta.


Bu kitabı çözmeni ve aktif matematik diye bir kitap var. O iki kitabı çözmeni öneririm, sana belirli bir temel oturtacaktır.

Tamam teşekkür ederim öneriniz için. Palme almıştım fakat çözemedim her şeyi kaldırıyorum masadan yine kafam basmıyor. Bir de buna bakayım yakında almaya çalışacağım. Sağ olun.
 

Geri
Yukarı