Nasıl ders çalışacağım?

zaynıl

Hectopat
Katılım
11 Ocak 2021
Mesajlar
677
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaşlar konu şu. Şimdi LGS'den güzel bir puan aldım ve fen lisesine yerleştim fakat 9.sınıfta hiç düzenli çalışamadım :( şu ana kadar. Birazdan ders çalışmaya başlayacağım düzenli çalışacağımı da biliyorum fakat nasıl yapacağım lisedekiler bana bir yardım edebilir mi? Nasıl bir program veya taktikler uyguluyorlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işin taktiği yoktur bana göre. Her saati hesap alan programlar insanı robot yapar. Sen her gün sana yeterli geldiğini düşündüğün miktarda çalış. Hangi konuya, derse eksiğin varsa onlara öncelikli çalışmaya başla.
 
Pomodoro'yu dene. Olmazsa 10 dakika sistemini uygula. 10 dakika sisteminde belirli seviyeler belirliyorsun. 1.seviyede 10, 2.seviyede 20, 3.seviyede 30 dakika çalışıyorsun ve araya mola koymuyorsun. Süren dolduğu zaman alarm çalacağı için de bir şeyler başarıyor hissine kapılıyorsun motive ediyor. 1 saat çalıştığın zaman yorulursan 10 dakika mola ver yorulmazsan devam. Matematik ve Edebiyat'a önem ver. 9.sınıfın FKB'sinde pek de ağır bi' konu olduğunu hatırlamıyorum. Tabii hepsinden önemlisi bir isteğinin ve hedefinin olması. İsteğin hedefin olmazsa ne desek boş. Alarm kurmak için Forest uygulamasını öneririm. Günlük çalışma saati de o gün yapacağın şeylere yani programına göre değişir. Örneğin ben cumartesi 4, dün 5, bugün ise 1.5 saat çalıştım. Çalışma saatleri değişebilir. Ama programlı olmayı unutma.
İstek gelmiyor.
Elbet hayallerin vardır. Yoksa hayal kurmaya, kafanda meslek belirlemeye başla. Şu anki ders çalışmalarını da o hayallere giden bir basamak olarak düşün.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı