Nasıl ders çalışılır?

Plagerty

Hectopat
Herkese iyi Sosyaller. Doğruyu söylemek gerekirse daha önce hiç ders çalışmadım. Sadece derste dinlediklerimle idare ediyordum fakat son sınavlarda bunun yetmediğini öğrendim. Geç olsun güç olmasın diyerek ders çalışmaya başlamaya karar verdim. Sizce nasıl ders çalışmalıyım?

Aynı soru. Ben şahsen video açıyorum bir yandam not alıyorum. Ama hiç birşey anlamıyorum. Bende senin gibi derste anlatılanlar ile az çok idare eden birisiyim ama 7. Siniftan sonra kesinlikle yetersiz kalıyor

Eve dönünce defter tekrarı yapmak,test kitaplarından sorular çözmek ve kendi kafanda problemler kurup yapmak.

Sınıfın, alanın, iyi olduğun ya da zorlandığın derler, hedefin vesaire bahsedersen düzgün bir cevap verebilirim.

Herkese iyi sosyaller. Doğruyu söylemek gerekirse daha önce hiç ders çalışmadım. Sadece derste dinlediklerimle idare ediyordum fakat son sınavlarda bunun yetmediğini öğrendim. Geç olsun güç olmasın diyerek ders çalışmaya başlamaya karar verdim. Sizce nasıl ders çalışmalıyım?

En önemlisi işlediğiniz konunun tekrarını yapmaktır. Aradan belirli zaman aralıkları ile geçmiş konuları tekrar edip soru çözmektir. diye düşünüyorum

Normal sınavlar için ders nasıl çalışıyor diyorsan, ben son gün 1-2 saat konu özeti dinleyip not çıkarıyordum ertesi gün okulda da biraz tekrar edince hep 80'lerde falan not alıyordum lisem böyle geçti.

Okuldan sonra o gün öğrendiğiniz konuların tekrarlarını yapın. Ardından konular ile ilgili testler çözün. Yanlış sayınızı olabildiğince düşürmeye çalışın.

10. sınıfım dönem sonu ders ağırlığı seçimim olacak eşit ağırlık seçeceğim.

Tarih ve coğrafya dersini seviyorum matematiğim berbat.

Şimdilik yapman gereken şey derste hocalarını dinleyip hep düzenli olarak tekrar etmek ve anlamadığın konuları internetten dinlemek. Eşit ağırlık seçeceğin için matematiğe biraz önem göster. 10. sınıf bitincede full bir TYT tekrar yaparsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı