Nasıl ders çalışılır?

Daha fazla  
Bana nasıl ders çalışıldığını anlatabilir misiniz ve nasıl verimli ders çalışılır? Çünkü hem konuları öğrenmek ve yüksek net yapmak istiyorum, hem de kendime zaman ayırmak istiyorum.

Size önerim örneğin okuldan 3.30 gibi geliyosunuz 4 gibi eğer çok yorgunsanız 4.30 gibi derse başlayın ödev+tekrar 1 saat ya da 1 buçuk 2 saat yapın geri zaman sizindir istediğinizi yapın.

Düzenli ilerlemeniz gerekiyor. Örneğin matematik çalışacaksanız kafanıza göre direkt matematik x konusu yazıp rastgele videolar açmayın. 90 günde matematik gibi kamplar var. Bu kamplar ile beraber hocanın kitaplarını alarak hocayla ortak ilerlemelisiniz. Aynı şeyler tüm dersler için geçerli. Feslefe vs. çok önemli değil. Ancak fizik kimya biyoloji matematik kesinlikle gerekiyor bence.

Ayrıca test çöz yapamadığın anlamadığın soruların çözümünü anlayana kadar izleyin sonra diğer konu tekrarı izleyin ve aynı şeyi yapın.

Ders calismanin bir seyleri ezberlemek olmadigini anladiginizda ders calisabilirsiniz. Ilk tavsiyem bu.
Konunun mantigini ogren, kalaninda tamamen soru coz. Teori seni bir yere tasimaz onemli olan tecrube edinmek sorular ile.

Sayısal için konu videosunu izleyip soru bankasından ilgili testleri çözeceksin, yapamadıklarında kafa yorup çözmeye çalışacaksın beceremezsen çözümünü izleyeceksin. Arada bir eski konulardan soru çözümü yapacaksın ki unutulmasın. Denemeler de çok aşırı önemli.

Sözel için yine benzer ama aynı zamanda sadece kitaptan çalışsan da olur. Soru çözümü yanına konu tekrarı eklemen iyi olur. Bir de ezber yapacaksın.

Kendini çok sıkma çok da gevşek bırakma oturdun mu bir saat çalış biraz ara ver arada telefona gömülürsen uzaklaşırsın dersten. Böyle böyle ihtiyacına göre zamanın da kalır.

Genel hatlarıyla olay bu.

Bana nasıl ders çalışıldığını anlatabilir misiniz ve nasıl verimli ders çalışılır? Çünkü hem konuları öğrenmek ve yüksek net yapmak istiyorum, hem de kendime zaman ayırmak istiyorum.

Daha önce hiç test çözmediğini varsayıyorum o yüzden bir anda günde 200 test çöz! Falan demek saçma olur. Kendini yormayacağın kadar bir sayı belirle her gün o sayıyı 3 5 arttır.
Git bir TYT kitabı al çözmeye çalış. 12 sorulu testte 3'ten fazla yanlışın varsa TYT kampı videoları izle konuyu anla. Bir daha çözmeye çalış yine mi olmadı? Git yayınevinin YouTube kanalından çözüme bak benzer soru varsa onu çözmeye çalış. Bu arada herkes farklı çalışır. Sana ne uygunsa öyle çalış. Ben sana bir tavsiye verdim.

Olayı büyütmeyerek, kitabı aç ve soru çöz, bilmiyorsan youtubedan konuyu dinle sonra yine kitabı aç ve soru çöz, aşırı basit bir şey aslında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı