Nasıl ders çalışmalıyım?

Alibüyükdemir

Hectopat
Arkadaşlar ders çalışasım geliyor ama çalışamıyorum. Ya başka bir şeyle uğraşıyorum ya da Technopat'ta geziniyorum. Bu sene LGS de var. Ne yapmam lazım? Kafam karışık.

Önce biraz klişe olacak ama telefondaysan ekranını kapat çünkü bildirim vs geldiğinde dikkatin dağılır çalışma ortamını düzenle çünkü düzenli görürsen etrafı çalışma isteği gelir sonra hiçbir şeyi kafana takmamaya çalış sonrası gelir.

Masanın başına oturmadan istediğin kadar taktik al masaya oturmadığın sürece sadece vakit kaybedersin. Önemli olan masaya geçebilmek ve bunun tekrarını sağlayabilmek. Etrafındaki uyarıcıları kaldır. Ailene derse geçerken haber ver ses anlamında dikkatli olsunlar.

Telefon bilgisayarları etrafından al. Kendini bir öğretmen gibi düşün öyle anlatarak çalış. Beynin kendi sesinle çalıştığın için sorularda aklına direk gelir

Arkadaşlar ders çalışasım geliyor ama çalışamıyorum. Ya başka bir şeyle uğraşıyorum ya da Technopat'ta geziniyorum. Bu sene LGS de var. Ne yapmam lazım? Kafam karışık.
Kardeşim aynı sorun bende de var, ben de üniversite sınavına hazırlanıyorum. Cevaplar %90 sana yardım etmeyecek, disiplinli bir şekilde masaya oturman gerek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı