Nasıl ders çalışmalıyım?

Deniz Gemici

Hectopat
Daha fazla  
Üniversite hazırlık öğrencisiyim. Nasıl çalışmalıyım? Sizler nasıl çalışıyorsunuz güzel bir yönteminiz var ise paylaşırsanız mutlu olurum sevgiler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Müzik.
Ekran Resmi 2022-09-12 23.01.29.png

Merhaba >~<
Çalıştığım ortamı kendi isteklerime göre dekore ettiğim zaman ders çalışma konusunda daha motive olmuş hissediyorum yapabileceğin bazı şeyler:
~Sevdiğin dizi ve filmlerin posterlerini duvarına asabilirsin
~Oda kokusu kullanabilirsin ama ferah bir koku tercih etmelisin
~Kokulu mum hem görsel hem de koku yönünden ortama çok hoş bir hava veriyorlar
~Kendine yeni kırtasiye malzemeleri alabilirsin

Çalışma ortamını hallettiğimizi varsayıyorum derse başlamadan önce ne tıka basa dolu ne de aç olmalısın yağsız şeyler tüketmeye özen göstermen daha verimli bir şekilde vaktini kullanmanı sağlayacaktır.Bu olay tabi ki bünyeden bünyeye değişiyor ama yağlı yiyeceklerin tüketilmesi halsizliğe yol açıyor.
Çalışacağın saatlerin önceden belirli olması da ders çalışmaya daha rahat adapte olmanı sağlar kimisi akşam kimisi gündüz çalışmayı sever hangisinin sana daha iyi geleceğini deneyerek öğrendikten sonra kendine bir program hazırlamalısın.Bu program haftalık olacak şekilde hazırlanabilir ama bana kalırsa günlük yapılan programlar daha etkili oluyor.Hazırladığın programı daha rahat takip edebilmek için ajanda edinmeyi unutma.
Derse ayırdığımız süreler kadar molalara ayırdığımız süreler de büyük önem arz ediyor daha uzun saatler ve daha verimli çalışabilmek adına molalarımızı atlamamakla beraber ayırdığımız süreyi aşmamalıyız.Tercihen 1 saat çalışıp 5 dakika mola verebilirsin.
Benim verebileceğim tavsiyeler bu kadar umarım yararı olur^^

İyi günler :3

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı