Nasıl erken uyanabilirim?

Daha fazla  
Benim sabah erkenden uyanmam lazım. 8 de kalkmak yerine hep 10-11 de kalkıyorum, alarmı kurmama rağmen. Gece ise saat 00.00 da uyuyorum 8 saat gayet yeterli bir uyku süresi olmalı. Erken uyanmam için çok ama çok işe yarayan taktikleri söyler misiniz? Siz nasıl erken kalkıyosunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim sabah erkenden uyanmam lazım. 8 de kalkmak yerine hep 10-11 de kalkıyorum, alarmı kurmama rağmen. Gece ise saat 00.00 da uyuyorum 8 saat gayet yeterli bir uyku süresi olmalı. Erken uyanmam için çok ama çok işe yarayan taktikleri söyler misiniz? Siz nasıl erken kalkıyosunuz?

Biri sizi zorla uyandırsın birkaç gün sonra bünye alışır kolay şekilde uyanırsınız.

Bence evde ses sistemi varsa telefonunuzu ona bağlayın ve alarm sesini utanç veren gülünç bir şarkı ile değiştirin, eğer evde aileniz varsa o şarkının vereceği utanç duygusundan alarm çalmadan önce alarmı kapatmak için uyanırsınız. O derece utan verici bir şarkı bulabilirsiniz. Mesela Dilan Polat'ın Enerci şarkısı olabilir.

Yıllar önce öğlen 1-2'de uyanan birisiydim. Arkadaşım yatmadan önce sabah şu saatte uyanacağım diye defalarca tekrar etmemi söyleyip yatmamı söylemişti. Sabah 8'de alarmsız bir şekilde kalkmıştım. Bilinçaltı oyunları falan herhalde, gerçekten şok olmuştum.

00:00 değil de 9-10 gibi yatmaya çalışın.

Valla kardeş ben 1 yıl önce hep düzenli kalkıyordum ve bunun nedenleri ise yatmadan 2-3 saat önce internet ve telefon ile alakamı kesmek, yatmadan 1 saat önce kitap okumak, uyandıktan sonra küçük bir yürüyüşe çıkmak, gün içinde küçük egzersizler yapmak ve en önemlisi ise kalkmak için önemli bir nedenimin olmasıydı. Şimdi o düzen maalesef bozuldu ve ben onu düzeltmeye çalışıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı