Nasıl format atılır?

Makaleler
4
Windows 10 1909 sürümünü kullanıyorum. Bu zamana kadar sıfırlamayı format atmak zannederdim. Temiz kurulum yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?
Lütfen dalga geçmeyin, bilmemek değil öğrenmemek ayıp.
Teşekkürler.

Format atmak gerçekten çok kolaydır. Bilmiyorsanız örnek olarak aşağıdaki videolara bakabilirsiniz.
UEFI Windows 10 kurulum USB'si hazırlama.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yeni sisteme Windows 10 ve sürücü kurulumu rehberi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu ISO kalıbını Rufus üzerinden USB diske yazdırın.

Bu video yardımcı olabilir.

ISO olarak kendi sitesini önerseniz daha iyi olurdu onun dışında yorumunuz sorunu çözmüş.

Önce ilk videodaki gibi Windows'u hazırlıyorum. Sonra format atıyorum, yanlış mı anladım?

Doğru hocam ilk videodaki gibi UEFI Windows 10 kurulum USB'si hazırlamanız gerekiyor ardından ikinci videoda anlatılan şekilde Boot menüsüne girerek UEFI USB şeceneğini şeçebilirsiniz. Anakart modelinize göre Boot menüsünün hangi tuş ile açıldığına internetten bakabilirsiniz.

@Staj Yapan Donanımcı format ekranında diskinizde herhangi bir önemli dosya varsa biçimlendirin. Gereksizse hepsi birer birer seçip biçimlendirin. İkinci bir D diski oluşturmak istiyorsanız birimi küçült deyin o ekranda. D diskiniz kaç MB olsun istiyorsanız oraya yazın. GB'yi MB internetden çevirebilirsiniz. Ardından ayrılmamış alan diye bir disk oluşacak. Onu D diski yapmak istiyorsanız, disk oluştur deyin o diski seçip. Ardından hangisine Windows kurmak istiyorsanız o diski seçip ileri deyin. Bu kadar umarım kafanızı yormamışımdır.

Konu sahibi ve birazda kendi arkadaşım için soruyorum: Disk bölümlendirme ekranına geldiğimizde orada çıkan diskleri biçimlendir deyip ardından yeni seçeneğine tıklayarak teker teker bölümlere mi ayırttıracağız, yoksa bunun farklı bir yöntemi var mı?

Hocam Windows 10 kurulu bir bilgisayar format attığınız zaman Windows 10 kurarken diskler biçimlenmiş olarak orada gözükücek onları siliceksiniz ardından SSD veya harddisk şeçiliyken yeni diyoruz ardından uygula diyoruz Windows zaten ek bölümler oluşturuyor kendisi için. 3 bölüm Windows kendine ayırıyor bunlara Windows kuramazsınız 1 tane kalıyor size onu şeçerek ileriye tıklarsanız Windows kurulumu başlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı