Nasıl format atılır?

Drachaos

Hectopat
Katılım
20 Eylül 2018
Mesajlar
446
SSD ve HDD sıfırlamak temiz kurmak istiyorum. Bazıları bicimlendir, bazıları direkt sil yükle diyor. Kafam karıştı, ne yapmalıyım?
IMG-20201001-WA0006.jpeg
 
Biçimlendirirsen direk içlerini temizler. Silersen tamamen siler. Kullanmadığın diskleri sil. Mesela kurtarma disklerini sil. Gerisini biçimlendir.
 
Buradan anlatmakla ne kadar anlarsın bilmiyorum ama eğer dediklerimden anlamazsan gidip bir format rehberi izle, orada bu bölümü güzelce anlatıyorlar. Buradan anlatmaya çalışırsam ise orada silebileceğin her şeyi sil. En sonunda 2 tane veyahut 1 tane (HDD+SSD veyahut sadece HDD kullanmanıza göre değişir.) bölüm kalacak. Öncelikle 2 tane disk kullanıyorsanız — Genellikle HDD+SSD oluyor. — SSD'nin hangi bölüm olduğunu boyutundan anlayabilirsiniz. Veyahut sadece HDD, SSD kullanıyorsanız orada bir bölüm kalacaktır.

O bahsettiğim kalan bölümlere tıklayın, "Yeni" deyin. Oradan onaylayın. Bunu 2 diskiniz varsa ikisine de yaptıktan sonra SSD kullanıyorsanız boyutundan SSD olarak anladığınız bölümü seçip, ileri deyin. Bir tek HDD varsa zaten orada en büyük boyutlu olanı seçip ileri diyeceksiniz.
 
Format atmayı biliyorum sevgili dostlar önceden rufus ile kurardım şimdi sadece windows 10 kurulum dosyasıyla uefi ile bağlandım önceden HDD varken hepsini sil diyip 1tb'yi tek başına yüklüyorum şimdi 300 gb ssd 1tb hdd var yani ssd sistem olacak hdd oyun için kullanılacak ben şimdi ssd için hdd için ayrı bölümler açacakmıyım yoksa direk hepsini silersem bir sorun yaşar mıyım
 
Format atmayı biliyorum sevgili dostlar önceden Rufus ile kurardım şimdi sadece Windows 10 kurulum dosyasıyla UEFI ile bağlandım önceden HDD varken hepsini sil deyip 1 TB'yi tek başına yüklüyorum şimdi 300 GB SSD 1 TB HDD var yani SSD sistem olacak HDD oyun için kullanılacak ben şimdi SSD için HDD için ayrı bölümler açacak mıyım yoksa direk hepsini silersem bir sorun yaşar mıyım?
Hocam ilk öncelikle oradaki her şeyi sil. Tertemiz yap, 2 tane diskiniz olduğu için en sonda 300 GB'lik bir alan ve 1 TB'lik bir alan olacak. Kısacası ortada 2 tane şey kalacak. İki tanesine de tıklayıp "Yeni" deyin, sonra onaylayın. Ondan sonra SSD'yi seçin(Boyutundan anlayabilirsiniz.), "İleri" deyin. Oldukça basit bir işlem.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı