Nasıl format atılır?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI GeForce GTX 1050 Gaming 2GB
Intel Core i5-4670 3.40Ghz
12 Gb DDR 3 1600 Mhz Ram
ASUS H81M-K Anakart
Herkese, merhaba. Ben bilgisayarıma format atmak istiyorum. Daha önce hiç format atmadım ve birkaç video izledim. Anlamadığım bir yer var. Bende SSD ve hard disk var.
Format atarken bu bölümü nasıl yapacağım, yardımcı olur musunuz?
Görüntü benim bilgisayarımın değil.
Bu bölümde ne yapacağım tam olarak? Anlamadım, her şeyi sil yapıp devam mı edeceğim? Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• resim_2021-07-16_204406.png
    resim_2021-07-16_204406.png
    308,6 KB · Görüntüleme: 84
Tüm verilerden kurtulmak istiyorsan ilgili sürücü için tüm bölümleri sil yapıp sonra ayrılmamış alanı seçip yeni deyip bölüm oluştur. Birkaç bölüm oluşturur. Bir tanesi büyüktür, ona kur.
Eski Windows olan HDD varsa ve verilerini onda saklamak istiyorsan kurulum yaparken onu sökmeni tavsiye ederim. O bölümlerden bazıları zaten var diye oluşturmuyor ve HDD'ye bağımlı kalabiliyorsun.

İstediğin diskleri tek tek biçimlendireceksin. Ardından Windows'u kurmak istediğin diski (büyük ihtimalle SSD) seçip ileri tuşuna basacaksın.

Hepsinede biçimlendir diyeceğim hiçbirine sil demeyeceğim değil mi?

Hepsinede biçimlendir diyeceğim hiçbirine sil demeyeceğim değil mi?
Onu dinlemeyin. Hepsine sil deyip sonra kalan ayrılmamış alan için yeni deyin.
Sürüm farklarında boyutlar değişebilir ve çeşitli sorunlara yol açabilir. Benim söylediğim en mantıklısı.

Sürüm farklarında boyutlar değişebilir ve çeşitli sorunlara yol açabilir. Benim söylediğim en mantıklısı.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Onu dinlemeyin" ne demek ? Sadece SSD'ye format atmak istiyor olabilir. Birisi senin yüzünden tüm verisini kaybederse ne yapacak ?

"Onu dinlemeyin" ne demek? Sadece SSD'ye format atmak istiyor olabilir. Birisi senin yüzünden tüm verisini kaybederse ne yapacak?

Ben PC'deki her şeyi silmek istiyorum önemli bir verim yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı