Nasıl Game Developer olunur?

Arda Yaka

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Şu an Elektrik Elektronik Mühendisliği okuyorum, açıkçası bölümümü sevmiyorum. Hayatimin sonuna kadar sevmediğim bir işi yapmak istemiyorum. Kafamda sürekli Game Developer olma isteği vardı. Arkadaşım bana yazılımı tanıttığında çok ilgi duyduydum. Şimdi size birkaç sorum var, yardımcı olursanız mutlu olurum.
1-Mezun olmasam bile iş bulabilir miyim?
2-1 yıl boyunca temel seviyeden ileri seviyeye gelmek mümkün mü?
3-Game Developer olmak için nelere ağırlık verip ustalaşmaliyim 2025 itibariyle? Özellikle bu sektörde olan kardeşlerim varsa bana akıl verirse çok mutlu olurum. Teşekkür ederim simdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Şu an Elektrik Elektronik Mühendisliği okuyorum, açıkçası bölümümü sevmiyorum. Hayatimin sonuna kadar sevmediğim bir işi yapmak istemiyorum. Kafamda sürekli Game Developer olma isteği vardı. Arkadaşım bana yazılımı tanıttığında çok ilgi duyduydum. Şimdi size birkaç sorum var, yardımcı olursanız mutlu olurum.
3-Game Developer olmak için nelere ağırlık verip ustalaşmaliyim 2025 itibariyle? Özellikle bu sektörde olan kardeşlerim varsa bana akıl verirse çok mutlu olurum. Teşekkür ederim simdiden.
Ingilizcen iyi olsun çünkü TRde adam akilli is bulamazsin bulsan da dandik ucuz firmalarda olur. Benim tavsiyem bu.

Ee mühendisliğiyle Bilgisayar mühendisliğinin dersleri büyük oranda aynı. Çoğu ee mezunu da yazılımla ilgileniyor. Bölüm olarak zaten yanlış olmayan bir yerdesin
İngilizce seviyen b1 varsa direkt unity derslerine basla. Zamanla kendini geliştirirsin

Arkadaşlar merhaba. Şu an elektrik elektronik mühendisliği okuyorum, açıkçası bölümümü sevmiyorum. Hayatimin sonuna kadar sevmediğim bir işi yapmak istemiyorum. Kafamda sürekli game developer olma isteği vardı. Arkadaşım bana yazılımı tanıttığında çok ilgi duyduydum. Şimdi size birkaç sorum var, yardımcı olursanız mutlu olurum.
1-mezun olmasam bile iş bulabilir miyim?
3-game developer olmak için nelere ağırlık verip ustalaşmaliyim 2025 itibarıyla? Özellikle bu sektörde olan kardeşlerim varsa bana akıl verirse çok mutlu olurum. Teşekkür ederim simdiden.

Mezun olmasan çok zor şu an bile mezunlar iş bulamiyor 1 yıl boyunca çok zor çünkü terimleri hangi kod neyi çağırdığını yeni anlamaya baslayacaksiniz game developer genelde 3-5 yıllık yazılımcılar oluyor genelde oyun yapanlar yalnız çalışmayı tercih eder tutarsa kendi ekibini kurar yani bir de İngilizceyi bilsen çok iyi olur.

Arkadaşlar merhaba. Şu an elektrik elektronik mühendisliği okuyorum, açıkçası bölümümü sevmiyorum. Hayatimin sonuna kadar sevmediğim bir işi yapmak istemiyorum. Kafamda sürekli game developer olma isteği vardı. Arkadaşım bana yazılımı tanıttığında çok ilgi duyduydum. Şimdi size birkaç sorum var, yardımcı olursanız mutlu olurum.
1-mezun olmasam bile iş bulabilir miyim?
3-game developer olmak için nelere ağırlık verip ustalaşmaliyim 2025 itibarıyla? Özellikle bu sektörde olan kardeşlerim varsa bana akıl verirse çok mutlu olurum. Teşekkür ederim simdiden.

Birkaç projede çalışmayı başarırsanız diplomanız olmasa bile işe girme şansınız olur birçok meslek dalında tecrübeyi diplomadan önce görüyorlar.

1-Mezun olmadan alaylı olarak çalışabilirsin zaten bu sektörde fazlası ile var.
2-1 yılda ileri seviyeye gelemeyebilirsin o sana bağlı ama kendini geliştirirsin zaten bir yıl devam edersen devamı gelir.
3-Nereden başlayacağına karar verebilirsin çünkü bu işlere başlamak üniversite okusan da okumasan da deneme yanılma. Tabi üniversite de yardım alabileceğin, tavsiye isteyebileceğin hocaların olur arkadaş grupları ile projeler olur. Tek başına mı devam edeceksin?

Dandik firmalar diyerek Türk oyun sektörünü bayağı kucumsuyorsun. Mobil oyun sektöründe absürt seviyede iyiyiz.

Bayağı iyiyiz demenizi ironik mi almalıyım bilemedim. Şu sürekli karşımıza sürekli reklamları çıkan mobil oyun sektörü çöplüğünün kralları olan çoğu oyun Türklere aitte. Kaliteli oyun çıkmama sebebi de aynı şekil bu oyunların para basması.

Bayağı iyiyiz demenizi ironik mi almalıyım bilemedim. Şu sürekli karşımıza sürekli reklamları çıkan mobil oyun sektörü çöplüğünün kralları olan çoğu oyun Türklere aitte. Kaliteli oyun çıkmama sebebi de aynı şekil bu oyunların para basması.
Bence game devoloperlığı ülke ile bağdaştırmamak lazım çünkü evet mobil oyun çöplüğümüz var pc'de de aynı şekilde ama sadece bizim ülke de durum böyle değil keza bu ülkeden bannerlord ve warband gibi mount & blade serisi çıktı beğenmeyenler de olabilir ama anomally agent çıktı sadece en bilindikleri saydım çünkü zaten çok az var. Ama bence bu durumu ülke olarak değerlendirmemeliyiz şu an o çünkü başka bir konu.

Sürekli reklamın çıkan diye küçümsedigin oyunlar ayda milyon dolarlar kazanıyor.
AAA oyun çıkmama sebebi ise tamamen riskli olması. Bunlari geliştirecek ekip toparlanır ama hic kimse 5 yil sonra çıkacak oyun için milyon dolarlar yatırım yapma riskini almıyor. Koskoca ubisoft bile batma eşiğine geldi. Kim neden böyle bir risk alsın?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı