Nasıl gemici olunur?

Ben 4 senelik yapamam zor benim için zor gerçekten 2 senelik istiyorum yaşımda 21 zaten 2 senelik okursam ne iş yaparım kısa yolda nerelere giderim tahmini ve ne yaparım gemide maşım ne olur bana bunları açıklar mısınız 2 seneliğin zorluğu sadece iş bulamamakmı acaba bana iyi bir şekilde anlstır mısınız çok teşekkürederim yardımcı oldunuz için.

Bunu yazmayı unutum ne yapsam peki neler yapsam uzun yol kaptanı olurum acaba.
İş bulmanız zor, 2 - 3 günde bir liman yapacaksınız ki bu da günlerce uykusuzluk demek bu zor, maaşları uzak yola göre düşük bu zor. Her açıdan zor yani anlayacağınız. Yakın yol gemisine zabit olarak çıktığınızda günlük ortalama 2 - 3 saatlik uykuyla gezeceksiniz muhtemelen. Maaşlarınız deniz hayatına asla değmeyecek seviyelerde düşük olur.
Uzak yol kaptanı olmak için eskiden yakın yoldan geçiş vardı fakat kaldırıldığına dair duyumlar alıyorum. Kaldırılması sürekli gündemde. Şu an kaldırılmadıysa dahi siz üniversiteyi bitirip rütbe atlayana kadar kaldırılması çok muhtemel.
Uzak yol istiyorsanız öyle ya da böyle 4 yıllık üniversite okumanız gerekiyor.

İş bulmanız zor, 2 - 3 günde bir liman yapacaksınız ki bu da günlerce uykusuzluk demek bu zor, maaşları uzak yola göre düşük bu zor. Her açıdan zor yani anlayacağınız. Yakın yol ge misine zabit olarak çıktığınızda günlük ortalama 2 - 3 saatlik uykuyla gezeceksiniz muhtemelen. Maaşlarınız deniz hayatına asla değmeyecek seviyelerde düşük olur.
Uzak yol kaptanı olmak için eskiden yakın yoldan geçiş vardı fakat kaldırıldığına dair duyumlar alıyorum. Kaldırılması sürekli gündemde. Şu an kaldırılmadıysa dahi siz üniversiteyi bitirip rütbe atlayana kadar kaldırılması çok muhtemel.
Uzak yol istiyorsanız öyle ya da böyle 4 yıllık üniversite okumanız gerekiyor.

Hayır kaldırılmadı gayet de oluyor sadece süresi 2 yıldan 3 yıla çıkarıldı kaldırılma gibi bir durumda söz konusu değil. 2 yıllık okuyup 1 sene açık deniz stajını yaptıktan sonra 3 yıl hizmet vereceksiniz burada maaşlar genelde 4 asgari ücret oluyor. Bizzat bir tanıdığım var ayrıca babamda gemici bende bu yolda gidiyorum. Hizmet sürenizi doldurduktan sonra YDS gireceksiniz ve stcw yani ehliyetiniz uzunyol olarak güncellenecek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı