Nasıl halka arz alınır?

Atakan K

Moderasyon Ekibi Üyesi
Süper Moderatör
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
| Ryzen 5 3600 | GTX 1660 Super |
Merhaba. Ben yavaştan halka arz ile borsaya başlamak istiyorum. Hangi bankadan kart çıkarırsam veya hesap açarsam bu isteğimi yerine getirebilirim? Akbank olur mu?

Ailenizin Ziraat Bankası hesabı varsa 10.000₺ ile başlamak şartıyla ziraat borsa hesabı açıp halka arz talebi verebilirsin. Bende 18 yaşından küçüğüm sadece ailemden duyduklarımı yazıyorum yanlışım varsa düzeltin.

Hepsinden yapabilirsin. Halka arz tarihleri açıklanır ve kesin talep günü gelir, kesin talep günü bitmeden LOT talebinde bulunursun ve o firma dağıttığı kadarını sana verir, sen 50 tane almak istesen de ben firma olarak arz ettiğim miktarı 30dan fazla vermemeye karar verdim derse 30 lot verir.

Reşit olman senin için daha avantajlı olurdu benim tavsiyem biraz daha beklemen ama yapmak istiyorsan da Yapı Kredi ve İş Bankası'na bakabilirsin ben onları kullanıyorum sadece iş bankasında almak için Google'dan girmen gerekebilir.

Sağolun hocam. 10.000₺ parayı ailem hesabıma atmaz maalesef.

10000TL gerekli değil zaten. Çoğu halka arz işleminde ortalama 300-500TL işlem ücreti tutuyor. Örneğin 1000TL atın hesabınıza ve halka arzlara girin, zaten siz belli miktardan fazlasını alamayacaksınız. Zaten fazla miktarda emir girdiyseniz alabildiğiniz kadarının ücretini alacak sizden kalan para hesabınıza düşecek. Al sat yapa yapa ilk baştaki 1000 lirayı katlamaya çalışın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı