Nasıl hayır denilir?

deniz.87

Attopat
Hayır diyemiyorum gerek aile yapımdan gerek kişiliğimden insanları kırmak istemiyorum. Mesela birisi benden bir şey isteyince boş ver onu kırmayayım onu üzmeyelim falan diye düşünüp evet diyorum.
Ama çok sıkıldım bu durumdan nasıl engellerim?
(Özellikle okulda çok yaşanıyor bu olaylar)

Bahane uydur toplumda herkes aynı klasmanda neredeyse anlamayacakları dilden bahaneler söyle bilmedikleri kelimeleri kullan bende aynı problemi yaşıyordum bunu denedim ve oluyor.

Ya da acımayacaksın hayırı basıp geçeceksin.

Henüz karar vermeden önce işin sonucunda kendinizi düşünün, kâr zarar durumlarınızı göz önünde bulundurun.
Eğer arkadaşlarınız arasında çok oluyorsa ''arkadaşım'' diyeceğiniz insanların kararlarınıza anlayış göstermesi beklenir. Aksi takdirde sizin bu iyi niyetinizi suistimal edip kendi menfaatlerini gözetebilirler.
Böyle bir durum söz konusu olursa ufak tefek yalanlarla, bahanelerle geçiştirebilirsiniz.

"Hayır" sınırlarımızı belirleyen kelimedir. Uygun bir zamanda tertemiz bir hayır bizi doğru yola iletir.
İşte bu noktada neye hayır neye evet diyeceğimizi bilememek tecrübelerimize bağlı olur. Zamanla daha doğru kararlar veririz. Kısacası yanılarak, evet dediğimiz şeylerden bunalarak, istemeyerek yaptığımız şeyler ile karakterimizi ve geliştirmek istediğimiz alanlara yöneltir.
Yanılmakta doğru zamanda doğru cevapları vermemekte sorun yok. Zamanla oturur şimdiden dert edinmeyin. =)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı