Hocam "beni işe almazlar" dememin nedeni; yaşıma göre çok zayıf olmam ve içime kapanık biri olarak hiç kimse ile düzgün bir iletişim kuramıyor olmam.
Öncelikle şunu söylemeliyim ki, gerçekten rahatsız olduğum ve inatla kışkırtıldığımı düşündüğüm bir durum.
@hogwartscanavarı denen şahıs sadece YKS'ye hazırlanan bir öğrenci ve hayatın gerçeklerine dair en küçük fikri yok. Sürekli seni böyle boş vaatler ile motive etmeye çalışan kof insanları özenle seçmeli ve uzak durmalısın. Kimin ne çıkacağı belli olmuyor, zira bu arkadaş da kendisini bilge falan sanıyor olmalı. Bu mesajıma da aynı ciddiyetsizlikle ifade bırakacak veya cevaplayacak olursa kendisiyle birebir ilgileniyor olacağım

Ki derslerine daha fazla odaklanabilsin.
Öte yandan senin problemine gelecek olursam... Kendini bu şekilde asla kısıtlamamalısın.
Ben her zaman çok zayıf bir insandım ve halen öyleyim. Boy-kilo endeksimin tam 14 kilo altındayım ve hayır, bir sorun yaşamıyorum.
İletişim kuramıyor olmak tamamen mesleğin ile alakalı olacak, gerektiriyor veya gerektirmiyor olabilir. Her mesleğin hemen hemen aynı ezber diyalogları vardır. Bunları zamanla büyüklerinden duyarak öğreneceksin.
Ben 4. seviye, ki bu olabilecek en üst seviyesi, kaygı bozukluğu tanısı konmuş birisiyim. Düzgün iletişimi geç, neredeyse insanlardan korkan birisi sayılırım ancak gel gör ki bugün sadece bir günde bırak onları, yüzlerce insanla muhatap oluyor ve iş yürütüyorum.
Bu yüzden sen korkma.
Belki istediğin cevap bu değildi, anlayabiliyorum ancak eğer etrafında 4-5 bin TL'yi her gün yerden toplayan birisi yoksa muhtemelen bulman çok zor olacak. Baba bile oğluna bu kadar parayı sebepsiz yere vermez, konuştuğumuz miktar hemen hemen asgari ücretin 3'te 1'i.
Benim sana önerim her zaman kendi ayakların üstüne basmaya çalışman olacaktır. Ailenin de bununla gurur duyacağına eminim.