Nasıl ".io" oyunu yapılır?

228522

Kilopat
Makaleler
4
Uzun süredir aklımda ".io" oyunu yapma fikri var. Genelde basit ve güzel oluyor böyle oyunlar. Nasıl yapacağımı bilmiyorum anlatabilir misiniz? Az önce yaşadığım olay bardağı taşıran son nokta oldu. Oyun oynarken (".io" oyunu) hile kullanan bir velet bana hakaret etti. Ben de hile kapa gel dedim. Çocuk 9-10 yaşlarında olunca küfürler, hakaretler falan hepsi havada uçuştu. Adımı değiştirip "ADMIN" yaptım ve çocuğun yanına gidip olayları bir güzel anlattım ve "banlanacaksın" dedim, inanmadı. İlginç bir durum. "Keşke kendi oyunum olsaydı da dersini verebilseydim." dedim. ".io" oyunu yapmak istememin tek nedeni bu değil tabii :).

Uzun süredir aklımda ".io" oyunu yapma fikri var. Genelde basit ve güzel oluyor böyle oyunlar. Nasıl yapacağımı bilmiyorum anlatabilir misiniz? Az önce yaşadığım olay bardağı taşıran son nokta oldu. Oyun oynarken (".io" oyunu) hile kullanan bir velet bana hakaret etti. Ben de hile kapa gel dedim. Çocuk 9-10 yaşlarında olunca küfürler, hakaretler falan hepsi havada uçuştu. Adımı değiştirip "ADMIN" yaptım ve çocuğun yanına gidip olayları bir güzel anlattım ve "banlanacaksın" dedim, inanmadı. İlginç bir durum. "Keşke kendi oyunum olsaydı da dersini verebilseydim." dedim. ".io" oyunu yapmak istememin tek nedeni bu değil tabii :).
Öncelikle oyun yapımı çoğu kitle tarafından küçümsenen 2d platform oyunları için bile zor bir süreçtir. Yapacağın oyun için sana fikir, tavsiye ve yardım sağlayabilmem için, öncelikle bana yapmayı planladığın oyun için biraz bilgi vermelisin. Web tabanlı mı olacak? Mobil platformlar için mi çıkartacaksın? En önemlisi bunu yapmak için gerçekten istekli misin?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı