Nasıl iyi futbol oynarım?

Bir İnsan 365

Decapat
Hocam merhaba, 9. sınıfım. Okulda beden derslerinde futbol oynuyoruz ve ben fiziğim yüzünden iyi oynayamıyorum. Ve bu yüzden beni oynatmıyorlar veya oyundan atıyorlar. (bu da çok üzücü bir durum benim için :/)
Size 2 sorum olacak.
1) Nasıl daha iyi futbol oynarım?
2) Nasıl hızlı koşarım?

(Not: Voleybol veya basketbol oyna demeyin. [orada da oynatmıyorlar.])

Son düzenleyen: Moderatör:
Futbol kısmında ilk önce olmak istediğin rolü belirlemen daha sağlıklı olacaktır. Defans, kaleci ya da forvet gibi sonrasında pozisyonunun temellerine çalış. Örneğin defansta, karşı takımdan topu çalma ve pozisyonları koruma gibi. Koşma kısmında önerilebilecek çok bir şey yok antrenman yapman lazım.

Futbol kısmında ilk önce olmak istediğin rolü belirlemen daha sağlıklı olacaktır. Defans, kaleci ya da forvet gibi sonrasında pozisyonunun temellerine çalış. Örneğin defansta, karşı takımdan topu çalma ve pozisyonları koruma gibi. Koşma kısmında önerilebilecek çok bir şey yok antrenman yapman lazım.

Sağ olun hocam defans oynayacağım ve anterman yapmaya karar verdim sizce nasıl bir anterman yapmalıyım?

Defansta oynayacaksan önerim saha kontrolün ve top üzerindeki dikkatini geliştirmen öncelikle. Defans olarak takımın senden herkesi geçmeni değil, karşı takımın atağından topu almanı bekleyecektir. Bir atakta topu süren ve atağa gelen karşı takımın pozisyonuna göre pas ve şut yerlerini korumaya çalış. Fiziksel antrenman da dayanıklılık antrenmanları ve plyometrik antrenmanlar yaparsan iyi gelişebileceğini düsünüyorum. Uzun mesafe koşuları dayanıklılık için, sıçrama hareketlerini de plyometrik antrenmanları için kullanabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı