Nasıl kendi dağıtımımı yapabilirim?

264523

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Özelleştirerek ve varsayılan olarak birkaç uygulamanın olduğu modifiyeli Linux Mint'i kendi dağıtımım diye çıkarabilir miyim? Farklı bir adı olacak ve orijinal Linux Mint'ten izler kalmayacak şekilde yaparsam bunu paylaşmamda sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dağıtımınızı diğer dağıtımlardan ayıran herhangi bir özellik yoksa buna dağıtım değil "Özelleştirilmiş oturum" denir.

Linux Mint tabanlı bir şey yapabilirsiniz. Bunda sorun yok fakat dediğim gibi adı dağıtım olmaz. Dağıtımı diğer dağıtımlardan ayıran bir özelliğinin olması gerek.

Özelleştirerek ve varsayılan olarak birkaç uygulamanın olduğu modifiyeli Linux Mint'i kendi dağıtımım diye çıkarabilir miyim? Farklı bir adı olacak ve orijinal Linux Mint'ten izler kalmayacak şekilde yaparsam bunu paylaşmamda sorun olur mu?
Sorun olmaz.
Bunun için yapılmış tool'lar var. Değişiklikler yapıldıktan sonra sistemi ISO haline getiriyorlar.

Dağıtımınızı diğer dağıtımlardan ayıran herhangi bir özellik yoksa buna dağıtım değil "Özelleştirilmiş oturum" denir.

Linux Mint tabanlı bir şey yapabilirsiniz. Bunda sorun yok fakat dediğim gibi adı dağıtım olmaz. Dağıtımı diğer dağıtımlardan ayıran bir özelliğinin olması gerek.

Eklemeyi düşündüğüm şeyler var. Bunu alın size yeni bir dağıtım çıkardım diyebilir miyim? Lisans kısmında sorun yaşar mıyım? Kapalı kaynak kodlu yapsam ve ücret karşılığı hizmet satabilir miyim?

Çok soru sordum biliyorum ama bu konularda hiçbir fikrim yok:)

Eklemeyi düşündüğüm şeyler var. Bunu alın size yeni bir dağıtım çıkardım diyebilir miyim? Lisans kısmında sorun yaşar mıyım? Kapalı kaynak kodlu yapsam ve ücret karşılığı hizmet satabilir miyim?

Çok soru sordum biliyorum ama bu konularda hiçbir fikrim yok:)
Sorun yaşamazsınız hocam, Linux boşuna özgür yazılım değil.
Yaptığınız şey tamamen yasal.

Diger dagitimlardan cok farkli olacak, bambaska bir amaci olacak yoksa dagitim sayilmaz diye bir olay yok.
Normal kullanim icin tasarlanmis ancak kendine ait depo adreslerini iceriyorsa, bu dagitim hakkinda bilgi alabileceginiz bir wiki sayfasi vb. yerler varsa dagitim sayilir evet.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı