Nasıl kilo alınabilir?

sxn

Hectopat
Arkadaşlar ben tip 1 diyabet hastasıyım. Yaşım 16 boyum 168, kilom da 50. Bir türlü kilo alamıyorum, nasıl kilo alabilirim acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle doktoruna danış.
Kilo almak için günlük alman gereken kaloriden daha fazla kalori almalısın. Bunun için de daha fazla yemek yemelisin, daha fazla da karbonhidrat yemelisin. Bu yüzden doktoruna danış.

@sxn eğitim araştırma hastanesi veya tıp fakültesi üniversite hastanelerinin dahiliye bölümüne gidip beslenme ve mama bölümüne sevkini iste veya orada tip 1 diyabet iç hastalıkları polikliniği olur. Oradan kendine uygun takviye mama al ve bu mamalar için rapor çıkart.

Vücudun ne kadarını kaldırırsa yemek sonrası 1 saat sonra içersin. Mamaların 200 ML olanlarında bazıları 400 kcal veriyor günde 1000 kcal alsan günde 3 öğün yesen 2000 kcal alarak 2 ile 3 haftada 1 kilo alırsın.

Tabii ne kadar kaldırırsa vücut. Bu aşırı kilo kaybı ve beslenmesinde sorun olan ve kanser tedavisi alan bazı hastalara verilen bir destek tedavisidir.

Arkadaşlar tip 1 diyabet hastasına yemek yiyerek veya abanarak yiyerek kilo alırsınız gibi telkinlerde bulunmayın en iyi kilo alması doktor takibinde olur.

Olası bir sinir sıkışması veya nöropatik veya nöromüsküler bir hasar alırsa burada kimse sorumluluk almaz kaçar ona göre yazarken dikkat edin.

Sonra nörojen mesane ve bağırsak sorunları yaşatırsınız arkadaşa şu anki hayatını arar hale gelir lütfen dikkat edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı