Nasıl kilo verilir?

Emir DN

Hectopat
Selam dostlar, boyum 1.67 kilom 75.
Eylül ayına kadar en 20kilo zayıflamak istiyorum bunu başarma şansım var mı? Veya nasıl başarabilirim?

Dostum önemli olan kilo vermek değil sağlığını korumak ve bu sırada kilo vermektir. İmkanların varsa mutlaka bir diyetisyene danış. İş sebebiyle aşırı hareketsiz bir yaşantım olduğundan 105 kiloyu zorladım. Boy 182 cm. Geçen yıl bir diyetisyen eşliğinde 80 kg'ye düştüm. Yaşım 32 ama hiç zorlanmadan, enerji düşüklüğü yaşamadan bu şekilde kilo verdim.

Uzman kontrolünde sağlıklı bir şekilde sporunu yaparak kilo verebilirsin. (Spor olarak bisiklet seçtim.)

Benim metodum yavaş yemek, lokmaları ağza koca koca tıkıp 3 dakkada yemeği bitirmenin bir anlamı yok. Yemek yerken bir şeylerle uğraşarak yemek yeme süreni de uzatabilirsin. Düşük kalorili ama lezzetli besinler de var. Mesela çorbalar ve meyveler muz hariç ama. Hem kalorisi yüksek hem de hızlı yeniyor. Tatlıyla çok aran varsa kazandibi ya da muhallebi gibi diğerlerine göre kalorisi düşük tatlıları seç ve muhakkak yediğin her şeyde kalori hesabı yapmayı unutma. Bir gün içinde vücudunun o an sahip olduğun kiloyu koruması için alması gereken kalorinin üstüne çıkmamaya dikkat et.

Kilo vermeye çalışırken yavaş yemek için sade olmayan cipsleri yalayarak yiyordum lkajdklas işe de yaradı :D Dışarıda öyle yeme ama.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı