Nasıl kodlama öğrenebilirim?

lustdienfier

Centipat
Katılım
4 Eylül 2021
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kodlamayı nasıl öğrenebilirim? Unity veya benzer platformlardan oyun tasarlamak istiyorum. O olmasa bile basit programlar yapmak istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. YouTube'dan Python C++ vb. anlatan videoları izliyorum ama hiçbir şey anlayamıyorum. Yeterli İngilizcem var. Bu eğitimleri veren sayısız kurs var ama ben kendim öğrenebilecekken o kurslara para vermek istemiyorum. Yardım ederseniz sevinirim.
 
Kurslar sana kodlamayı öğretmiyor.(En azından benim için.) Öğrenmen gereken bilgileri önemli bilgileri nerede ne yapacağını anlatır. Gerisi senin. Udemy üzerinden ay başı kurslar ücretsiz oluyor. Forum üzerinde konuları açılıyor ücretsiz birisini kapabilirsen çalış.
 
Önce nereden başlayacağını bilmen lazım amacın oyunsa kodlama değil de direkt unity'e bak. Yapacağın çoğu şey zaten hali hazırda kodlanmış oluyor oradan esinlene esinlene öğrenirsin. Ha program yapacağım dersen o ayrı.
 
Önce nereden başlayacağını bilmen lazım amacın oyunsa kodlama değil de direkt Unity'e bak. Yapacağın çoğu şey zaten halihazırda kodlanmış oluyor oradan esinlene esinlene öğrenirsin. Ha program yapacağım dersen o ayrı.

Program yapacağım dersem hangi programı kullanmam gerek.
 
Hocam bir şablon üzerinden gidin. Belli bir amaç dahilinde yol alın. Öğretilen kodları pratik yaparak başka işleyişler için kullanın. Zamanla da taşlar yerine oturur. Yeterli İngilizceniz varsa yabancı forumlardan da yararlanabilirsiniz.
 
Bir şey yapacağımdan değil merak ettiğim için sordum sadece.
Kardeşim ne yapacağını bilmeden ben sana nasıl dil önereyim meraktan olacak iş değil bu. Ha hepsiyle her şeyi yaparsın istersen Word'u UE5 ile yap ki C++'a çevrilecek o ayrı konu.
 

Geri
Yukarı