Nasıl koronavirüs önlemleri alırsınız?

Her yeri kapatıp 1 ay içerisinde virüs biterdi ülke sınırları kapanır tüm milleti de aşılarım yemek dağıtırım.Virüsü almamışsak virüsü engellemek için her şeyi yapardım.
Fabrikaları açmayı düşünmüyorsun galiba o 1 aylık kapanma belki onlara yemek veremeyeceğin seviyeye bile getirebilir öyle işlemiyor yani o işler.
 
Bu konuda şöyle bir şey yapacağız. Eğer salgın yönetimi sizden sorumlu olsaydı nasıl önlemler alırdınız? Bu konunun amacı bu. Öncelikle ben başlayayım.

Ben salgın için önlem almaktan çok sürü bağışıklığından yanayım. Yaşlıları aşılarım, gençler bağışıklık kazanır. Sonuçta tek hastalık koronavirüs değil.

Eğer önlem alsaydım kısa süreliğine gıda üretim fabrikaları ve sağlık kuruluşları hariç her yeri kapatırdım. Vatandaşlara ekonomik destek sağlanırdı. Bu süre boyunca haftada 1 defa ihtiyaçları stoklamak için marketler açılırdı. İnsanlar tek bir noktada yoğunluk oluşturmadan alışveriş yapardı. Diğer günlerde dışarı çıkmak tamamen yasaklanırdı. Evin kapısına bile çıkmayı yasaklardım. Kısacası bu kadar ciddi önlemler alırım. Peki siz bu konuda neler yaparsınız?
Öncelikle işe gidemeyecek işçilere "altın klozet ve musluk" almak yerine maaşlarını vererek 1 ay boyunca sorun yaşamamalarını sağlardık, marketlerde sosyal mesafe zorunlu olurdu -ki ihtiyaçların markette satılmasını sağlardık- daha sonra test sayılarını düşürmeden şeffaf bir şekilde vakaları bildirirdim hatta olmuyorsa vakaları yüksek gösterip insanların evde kalmalarını sağlardım. Cezaları arttırırım. Dezenfekte işlemlerini sıklaştırırım.

Bunların hepsi yapılabilecek şeyler ancak yolsuzlukla ve gereksiz harcamalarla bizim verdiğimiz vergiler yok ediliyor ve aynı yol yemeği ısıtılıp önümüze koyuluyor...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı