Nasıl LoL E-sporcu olabilirim?

LoL bilgim çok iyidir. Hatta başka oynananları yönlendirip rank atlatmışlığım var ama iş bana gelince beter ediyorum. LoL kariyerimde 1 defa penta attım oda Master Yi'ileydi.
Ben 4.5 yıldır falan oynuyorum oyunu, fazlaca penta atmışımdır. İlk pentamı kayn ile atmıştım, 2 saat etrafta penta attım diye gezinmiştim sevinçli sevinçli. En son pentamı 2 hafta önce attım ve gülümsemedim bile. Ya ben ruhsuzlaştım ya da oyun artık eğlenceli gelmemeye başladı.

Konu hakkında

Arkadaş bu düşünce yapısından çıkarsa olabileceğini düşünüyorum. Konu hakkında bilgi sahibi olmayan insanlar burada başkalarının umutlarıyla oynuyor. Birbirimize saldırmanın bir anlamı yok burada iyi sosyaller size.
Sizin bilginiz nedir bu konu hakkında? 10 yıldır gümüşte kalıp e-sporcu olan tanıdığınız var mı?

Bahane sadece bu olamazsın dediğim gibi.

Yaklaşık 1-2 senedir LoL oynuyorum ve arkadaşın dediğin doğru, takım olmadan maç kazanamazsın. Gold eloda takılıp kaldım; troller, feederler, kafasına eseni yapanlar yüzündende çıkamıyorum.

Yaklaşık 1-2 senedir LoL oynuyorum ve arkadaşın dediğin doğru, takım olmadan maç kazanamazsın. Gold eloda takılıp kaldım; troller, feederler, kafasına eseni yapanlar yüzündende çıkamıyorum.

Takımı olmadan sıfırdan chaya kasar esporcu nasıl çıkıyor? Esporcu olacaksa bu elolarda 10 maçın 8'ini solo carrylemesi gerek 1 2 sene LoL için az bir süre ben 5 6 senedir oynayan biri olarak yapıyorum yorum.

Takımı olmadan sıfırdan chaya kasar esporcu nasıl çıkıyor? Esporcu olacaksa bu elolarda 10 maçın 8'ini solo carrylemesi gerek 1 2 sene LoL için az bir süre ben 5 6 senedir oynayan biri olarak yapıyorum yorum.
Kaç tane sıfırdan chaya kasan e sprocu var, ben göremedim. Elbette kasmak için iyi olmakta gerekli ancak bunun yeterli olduğunu düşünmüyorum, sonuçta lol saf yetenek ile oynanacak bir oyun değil. Oyun türüyle alakalı olarak; karşı takımda counterin yer alabilir, level olarak seni geçmiş olabilir, item olarak önde olabilir gibi etkenler yer alıyor. Böyle bir durumda iyi oynamanın yeterli olduğunu söylemenin pek mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Dediğim gibi lol sadece yetenekle oynanabilecek türden bir oyun değil, çok büyük bir bölümünü takım oyunu oluşturmaktadır. DPM yi atma sebebimde 1-2 yılda çabuk ilerlemiş olduğumu düşünmem ve anlayarak konuştuğumu belirtmekti.

Kaç tane sıfırdan chaya kasan e sprocu var, ben göremedim. Elbette kasmak için iyi olmakta gerekli ancak bunun yeterli olduğunu düşünmüyorum, sonuçta LoL saf yetenek ile oynanacak bir oyun değil. Oyun türüyle alakalı olarak; karşı takımda counterin yer alabilir, level olarak seni geçmiş olabilir, item olarak önde olabilir gibi etkenler yer alıyor. Böyle bir durumda iyi oynamanın yeterli olduğunu söylemenin pek mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Dediğim gibi LoL sadece yetenekle oynanabilecek türden bir oyun değil, çok büyük bir bölümünü takım oyunu oluşturmaktadır. Dpm yi atma sebebimde 1-2 yılda çabuk ilerlemiş olduğumu düşünmem ve anlayarak konuştuğumu belirtmekti.

Herhangi bir cha sıfırdan chaya kasar zaman zaman. O cha esporcu değilken Gold elonun plat elonun ben esporcu olacağım demesi sadece hayal satmaktır. Eğer kasacak kadar iyiysen esporcu olma ihtimalin olur zaten.

Arkadaşlar sezon 2'den beri LoL oynuyorum. Top lane mid lane oynarım (genelde yone, Zed gibi oynuyorum ama takıma lazımsa Viktor da oynarım). Rankım TR'de Gold 3 EUW'da Silver 2. Oyun bilgim çok yüksek mesela turnuvaları falan izlerken hemen oyuncuların hatalarını analiz ediyorum mesela şu itemi alması lazımdı, ışınlan atması lazımdı falan diye hemen hataları görebiliyorum. Çok iyi call veririm barona girelim falan derim. Mekaniklerim gayet iyi sağ sol dodge sidestep falan hepsini yapıyorum rakiplerimi alt ediyorum. Ama genelde takımıma gelenlerin oyun bilgisi düşük olduğu için benim söylediklerimi dinlemiyorlar ve kaybediyorum bu yüzden rankım fazla yüksek değil. Bireysel olarak değerlendirirsek (kendimi objektif olarak değerlendiriyorum) EUW sunucusunda çok rahat Master görebilirim. Sanırım e-spor takımları bireysel performansa bakıyor bu nedenle şansımın yüksek olduğunu düşünüyorum. Ancak hangi takıma başvuracağıma henüz karar veremedim. Amerika iyi gibi o yüzden belki Cloud9 olabilir. Yalnız İngilizcem fazla iyi değil ve Cloud9'dakilerle konuşmam zor. O nedenle 100 Thieves kafama daha çok yattı en azından takımda Türk olarak Closer var Jungle oynadığı için onunla Türkçe konuşup anlaşsam yeter ben gank at dediğimde gank atarsa zaten rahat kazanırız. Size sormak istediğim başvuru süreci nasıl işliyor ve bugün başvursam sonucu ne zaman alabilirim? Teşekkürler şimdiden.
Daha çok yükselmen lazım. Kendini geliştir her e sporcu neredeyse challenger. Oyuna hayatını vermen lazım gold ve silverda birşey yapamazsınız hocam sizi üzmek istemem ama bu gerçek kendinizi geliştirirseniz neden olamayasınız? :D

Mesela ben bronzadan çıkamayan biri olarak oyunu bıraktım euwye hesabımı geçirecektim ancak çok pahalı olduğu için kendimi farklı oyunlara verdim siz deneyin hocam.

Arkadaşlar sezon 2'den beri LoL oynuyorum. Top lane mid lane oynarım (genelde yone, Zed gibi oynuyorum ama takıma lazımsa Viktor da oynarım). Rankım TR'de Gold 3 EUW'da Silver 2. Oyun bilgim çok yüksek mesela turnuvaları falan izlerken hemen oyuncuların hatalarını analiz ediyorum mesela şu itemi alması lazımdı, ışınlan atması lazımdı falan diye hemen hataları görebiliyorum. Çok iyi call veririm barona girelim falan derim. Mekaniklerim gayet iyi sağ sol dodge sidestep falan hepsini yapıyorum rakiplerimi alt ediyorum. Ama genelde takımıma gelenlerin oyun bilgisi düşük olduğu için benim söylediklerimi dinlemiyorlar ve kaybediyorum bu yüzden rankım fazla yüksek değil. Bireysel olarak değerlendirirsek (kendimi objektif olarak değerlendiriyorum) EUW sunucusunda çok rahat Master görebilirim. Sanırım e-spor takımları bireysel performansa bakıyor bu nedenle şansımın yüksek olduğunu düşünüyorum. Ancak hangi takıma başvuracağıma henüz karar veremedim. Amerika iyi gibi o yüzden belki Cloud9 olabilir. Yalnız İngilizcem fazla iyi değil ve Cloud9'dakilerle konuşmam zor. O nedenle 100 Thieves kafama daha çok yattı en azından takımda Türk olarak Closer var Jungle oynadığı için onunla Türkçe konuşup anlaşsam yeter ben gank at dediğimde gank atarsa zaten rahat kazanırız. Size sormak istediğim başvuru süreci nasıl işliyor ve bugün başvursam sonucu ne zaman alabilirim? Teşekkürler şimdiden.
Kanka Closer dediğin adam senin her gün konuştuğun esnaf , berber abi mi ? Nasıl bir anda kendini Closer seviyesine getirdin ? Zaten o kadar kolay bir iş olsa herkes kolunu kaldırdığı gibi e-sporcu olurdu. Bir zorluğu var ve bunun farkında olmalısın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı