C# Nasıl öğrenilir?

Daha fazla  
Merhaba, lise 2 öğrencisiyim ve C# öğrenip geleceğim için bir adım atmak istiyorum. Bu konuda eğitimler almak istiyorum ve nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum.
Daha önce bir yazılım diliyle bir deneyemim pek olmadı Python'da da az az işlem yapmayı falan biliyordum. C# öğrenmek istiyorum çünkü amaçlarımın çoğuna o uyuyor baslangıç için çoğu kişi zor desede ilk onunla başlamayı düşünüyorum. Öncelikle kaynak olarak BTK akedemiyi düşündüm fakat yorumları okuyunca vazgeçtim. Udemy ve bir kitap aracılığla öğrenmek istiyorum sanırım. Yine de bir BTK akedemiye bir bakacağım. Önerebileceğiniz kursları ve kitapları bekliyorum kendi harçlığımla alacağım. 😁

Aklımda şu iki kurs var fakat yine emin olamıyorum forumlarda çoğu kişi Murat YücedağI kötülüyordu ve Cengiz ATTİLAnın da yorumlar kısmında sesle ilgili promblemler olduğu söyleniyordu.

Son düzenleme:
Merhaba, lise 2 öğrencisiyim ve C# öğrenip geleceğim için bir adım atmak istiyorum. Bu konuda eğitimler almak istiyorum ve nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum.
Daha önce bir yazılım diliyle bir deneyemim pek olmadı Python'da da az az işlem yapmayı falan biliyordum. C# öğrenmek istiyorum çünkü amaçlarımın çoğuna o uyuyor baslangıç için çoğu kişi zor desede ilk onunla başlamayı düşünüyorum. Öncelikle kaynak olarak BTK akedemiyi düşündüm fakat yorumları okuyunca vazgeçtim. Udemy ve bir kitap aracılığla öğrenmek istiyorum sanırım. Yine de bir BTK akedemiye bir bakacağım. Önerebileceğiniz kursları ve kitapları bekliyorum kendi harçlığımla alacağım. 😁

Aklımda şu iki kurs var fakat yine emin olamıyorum forumlarda çoğu kişi Murat yücedağı kötülüyordu ve cengiz attilanın da yorumlar kısmında sesle ilgili promblemler olduğu söyleniyordu.

Dostum Udemy kursları kullan ve biraz da kendin öğrenmeye çalış sadece video ve kurslarla sınırlandırma internetten araştırma yap vs.

Merhaba kardeşim. Ben de lise 2 öğrencisiyim ve Python ile oyun yapıyorum (en azından çabalıyorum diyelim) C# nasıl öğrenirsin tam bir cevap veremem fakat ben ne kadar Türkçe kaynak baktıysam hepsi boş çıktı ve sonunda ben ne izledim falan dedim. Bu dediğin adamlar sanırım iyi öğretiyor fakat ben yine de önce yabancı kaynak bakılması taraftarıyım.

Merhaba kardeşim. Ben de lise 2 öğrencisiyim ve Python ile oyun yapıyorum (en azından çabalıyorum diyelim) C# nasıl öğrenirsin tam bir cevap veremem fakat ben ne kadar Türkçe kaynak baktıysam hepsi boş çıktı ve sonunda ben ne izledim falan dedim. Bu dediğin adamlar sanırım iyi öğretiyor fakat ben yine de önce yabancı kaynak bakılması taraftarıyım.
Kesinlikle katılıyorum. Eğer yabancı dil düzeyiniz buna el vermiyorsa birinci önceliğiniz ingilizce öğrenmek olmalı. Çünkü araştıracağınız kaynakların çoğunluğu ya ingilizce ya da almanca olacak.

Dostum Udemy kursları kullan ve biraz da kendin öğrenmeye çalış sadece video ve kurslarla sınırlandırma internetten araştırma yap vs.

Merhaba cevabınız için teşekkkür ederim. Kendim öğrenebileceğim kaynaklar biliyorsanız söyleyebilir misiniz baktığım kadarıyla pek YouTube ve kurslar dışında kaynak göremedim

Kesinlikle katılıyorum. Eğer yabancı dil düzeyiniz buna el vermiyorsa birinci önceliğiniz İngilizce öğrenmek olmalı. Çünkü araştıracağınız kaynakların çoğunluğu ya İngilizce ya da Almanca olacak.

Merhaba cevabınız için teşekkürler. İngilizcem ne çok kötü ne çok iyi denebilir. Bazı insanlar forumlarda İngilizce kaynaklardan pek anlamasanız bile yine de çok şey öğretiyor dediklerine rastladım en azından kodun temelini ve ne işe yaradığını görmemiz yeterli olur gibisinden yani pek iç açıcı bir açıklama değil ama yine de bunu diyen 3 4 kişi gördüm. Bende yabancı kaynaklar kullanmak isterim İngilizcem yeterli olsun olmasın çok ileri bir İngilizce ile anlatılmıyorsa bir şekilde anlarım diye düşünüyorum kaynak önerilerinizide bekliyorum.

Cevabın için teşekkür ederim. İngilizce kaynaklara baktıysanız bana da birkaç temel şey önerebilir misiniz Python için olsa da belki C# içinde bir video veya kaynakları vardır.

Ücretli kurslardan ziyade YouTube'da başlangıç için Murat yücedağ ve Enes bayramın C# videolarını izleyebilirsin. Senin için güzel bir başlangıç olur.

Teşekkür ederim bakacağım

Aklımda dediğiniz gibi bir İngilizce kaynakta var fakat yine de emin olamıyorum. İngilizce kaynak çok fazla var hangisi doğru olur ve hangisine İngilizcem yeter gibisinden düşünceler var aklımda o yüzden emin pek olamıyorum biri beni yonlendirirse rahatlıyacağım.

Son düzenleme:
Bak şimdi, Murat Yücedağ kötü değil sadece başlangıç için iyi. Ben Murat Hocayı 2015, 16'da izlediğim için yeterince bilgimi aldım çıktım ama o kadar çok kurs çıkardı ki bir yerden sonra baymaya başladı. Eskilerde çektiği 50 derslik C# programı vardı çok basit temeller için sana yetiyordu. Bende cengiz atilla'nın da kursu var. Bence kurs çok eski ve evet ses problemleri de var günümüzde tavsiye etmem ondan da faydalandım zamanında ama artık gerek yok. Çünkü ben bu eğitimleri izlediğim zamanlar Gençay Yıldız gibi bir efsanenin eğitim videoları yoktu, vardı ama hem kötü planlanmıştı C# eğitimleri bir de Tsql vardı o kadar. Şuan internette yabancı kaynaklarda bile benzeri olmayan bir C# eğitimi var başka hiçbir eğitime de ihtiyacın yok C# temelleri için. Hatta ileri seviye için de...

Bu C# temelleri;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu OOP dersleri:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu da ASP dersleri:

Bitti mi ? Bitmedi...
Bu derslerin hepsinin devamı niteliğinde ileri seviye programlama dersleri de mevcut sadece aylık katıl üyesi olman gerekiyor. Bütün eğitimler tek paket altında. Belirli bir seviyedeki katıl üyesi olman yetiyor. Diğer eğitimlerin neler olduğunu görmek için oynatma listelerini kontrol edebilirsin.
https://www.youtube.com/c/GençayYıldız/playlists

1737677900230.png

Bak şimdi, Murat Yücedağ kötü değil sadece başlangıç için iyi. Ben Murat Hocayı 2015, 16'da izlediğim için yeterince bilgimi aldım çıktım ama o kadar çok kurs çıkardı ki bir yerden sonra baymaya başladı. Eskilerde çektiği 50 derslik C# programı vardı çok basit temeller için sana yetiyordu. Bende cengiz Atilla'nın da kursu var. Bence kurs çok eski ve evet ses problemleri de var günümüzde tavsiye etmem ondan da faydalandım zamanında ama artık gerek yok. Çünkü ben bu eğitimleri izlediğim zamanlar Gençay Yıldız gibi bir efsanenin eğitim videoları yoktu, vardı ama hem kötü planlanmıştı C# eğitimleri bir de Tsql vardı o kadar. Şu an internette yabancı kaynaklarda bile benzeri olmayan bir C# eğitimi var başka hiçbir eğitime de ihtiyacın yok C# temelleri için. Hatta ileri seviye için de...

Bu C# temelleri;

Bu OOP dersleri:

Bu da ASP dersleri:

Bitti mi? Bitmedi...
Bu derslerin hepsinin devamı niteliğinde ileri seviye programlama dersleri de mevcut sadece aylık katıl üyesi olman gerekiyor. Bütün eğitimler tek paket altında. Belirli bir seviyedeki katıl üyesi olman yetiyor. Diğer eğitimlerin neler olduğunu görmek için oynatma listelerini kontrol edebilirsin.
https://www.youtube.com/c/GençayYıldız/playlists

Eki Görüntüle 2405936

Teşekkür ederim. Yarın sabah bakacağım ve tekrardan yazacağım. Eğer dediğiniz gibiyse katıl üyesi seve seve olurum ve bu kaynaktan sonra da bazı yabancı kaynaklara başvuracağım

Cevabın için teşekkür ederim. İngilizce kaynaklara baktıysanız bana da birkaç temel şey önerebilir misiniz Python için olsa da belki C# içinde bir video veya kaynakları vardır.

Ben çoğunlukla YouTube'dan öğrendim. Öğrendiğim kanalların birkaçında sanırım C# için video vardı. Bunlar,
  • Tech with Tim
  • Bro Code
  • Clear Code
  • freecodecamp.org (site olarak değil kanalın adı bu)
Kanallarıydı. Bu kanallara bakabilirsin. Umarım yardımları dokunur.

Ben çoğunlukla YouTube'dan öğrendim. Öğrendiğim kanalların birkaçında sanırım C# için video vardı. Bunlar,
  • Tech with Tim
  • Bro Code
  • Clear Code
  • freecodecamp.org (site olarak değil kanalın adı bu)
Kanallarıydı. Bu kanallara bakabilirsin. Umarım yardımları dokunur.

Teşekkür ederim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı