Nasıl para biriktirebilirim?

#Synd0-ox`

Centipat
Yahu PC alacağım bütün arkadaslarim PUBG oynuyor CS:GO oynuyor bende yanlarında sadece hayal ediyorum. Okula gelip konuşuyorlar klan maçları yapıyorlar. Babam söyledim durumumuz kötü dedi. Şu anda 1000 TL biriktirebildim ama onu da babama veresim var. Onları seviyorum fakat hiç bilgisayarım olmadı, internet kafeye gidiyordum bizim burada 1 tane var orada da olay oldu annem göndermiyor. Arkadaş diyor gel benimle oyna ama öyle de rahat olmuyor ki komşu çocuğu gibi insanın yapacak özel şeyleri var. Ödev nasıl yapacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı alınca pek bir özelliği kalmıyor hani başta hevesliysen bile hevesin kırılıyor. En azından bana öyle oldu. Paranı bence babana ver bir işe girince ileride kendi paranla alırsın iyi bir bilgisayar oynarsın bence. Ailenin durumu kötüyse daha da kötü bir duruma sokma. Aileni üzme benden sana söylemesi sırf bir bilgisayar için yani. Aileni zora sokacağına ilerde çalışıp al kendine.

Bilgisayarı alınca pek bir özelliği kalmıyor hani başta hevesliysen bile hevesin kırılıyor. En azından bana öyle oldu. Paranı bence babana ver bir işe girince ileride kendi paranla alırsın iyi bir bilgisayar oynarsın bence. Ailenin durumu kötüyse daha da kötü bir duruma sokma. Aileni üzme benden sana söylemesi sırf bir bilgisayar için yani. Aileni zora sokacağına ileride çalışıp al kendine.

Dediğiniz doğru ama ben yazılım mühendisi olmak istiyorum ve kod yazmak istiyorum bilgisayarı alınca kod yazacağım. Şöyle bildiginiz ikinci el laptop var mıdır?

Evet. Şimdi benim profesyonel olduğum bir konu en sonunda açıldı. 😁

Nasıl yapacaksın biliyor musun dostum? Hemen anlatayım.

Benim de durumum senin gibi. Bende kumbarama attığım para ile bilgisayar toplamaya çalışıyorum. Fakat şöyle bir şey var. Eğer ailenin böyle bir durumu varken direk bütün sistemin parasını biriktirip en son sistemi almak saçma bir hareket olur. Örneğin ; ben kumbarama attığım para ile ne zaman yeni parça parası biriktirirsem o zaman gidip o parçayı alıyorum. Mesela güç kaynağı, kasa ve RAM'in bir tanesi elimde. Eğer beklersen hiç başlayamazsın. Paran var mı? Tek tek bileşenleri almaya başla. En son bütün parçaları alınca sistemini kurar rahatına bakarsın. Yoksa öbür türlü "sistem parası biriktireyim, 3000 TL biriktirip bilgisayar alayım" şeklinde bir düşünceye kapılırsan açık konuşayım 1 seneye falan anca alabilirsin o sistemi. O yüzden şimdiden başlamak en iyisi. Alacağın parçaları internet alışveriş sitelerinden en uygun fiyata bul ve satın al. Kumbaranda ne zaman para birikirse o zaman yeni bileşen alırsın.

Umarım beni anlamışsındır. 🙂

Benim de durumum senin gibi. Bende kumbarama attığım para ile bilgisayar toplamaya çalışıyorum. Fakat şöyle bir şey var. Eğer ailenin böyle bir durumu varken direk bütün sistemin parasını biriktirip en son sistemi almak saçma bir hareket olur. Örneğin; ben kumbarama attığım para ile ne zaman yeni parça parası biriktirirsem o zaman gidip o parçayı alıyorum. Mesela güç kaynağı, kasa ve RAM'in bir tanesi elimde. Eğer beklersen hiç başlayamazsın. Paran var mı? Tek tek bileşenleri almaya başla. En son bütün parçaları alınca sistemini kurar rahatına bakarsın. Yoksa öbür türlü "sistem parası biriktireyim, 3000 TL biriktirip bilgisayar alayım" şeklinde bir düşünceye kapılırsan açık konuşayım 1 seneye falan anca alabilirsin o sistemi. O yüzden şimdiden başlamak en iyisi. Alacağın parçaları internet alışveriş sitelerinden en uygun fiyata bul ve satın al. Kumbaranda ne zaman para birikirse o zaman yeni bileşen alırsın.

Çok iyi anladım 1000TL var şu anda ve en pahalı şey ekran kartı ve işlemci hangisini alarak başlıyım.

Buz dolabı poşetlerini al, sonra içine o gün biriktirdiğin paraları koy ve evdeki yüksek bir dolabın arkasına at. Muhtemelen üşenmekten almayacaksın ve birikmiş olacak.

Dediğiniz doğru fakat önceki arkadaş al demişti direk yani daha mantıklı geldi çünkü alacağım PC 3000 SE tam biriktirince 4000 olabilir o yüzden önceki arkadaşınki daha mantıklı geldi bana.

Çok iyi anladım 1000TL var şu anda ve en pahalı şey ekran kartı ve işlemci hangisini alarak başlıyım.
Bir sistemin en önemli iki parçası aslında herkes tarafından işlemci ve ekran kartı olarak bilinir. Fakat bu yanlış bir düşüncedir. Sistemin en önemli parçaları kasa ve güç kaynağıdır. Çünkü kasa ve kasanın hava akışı sistemin bütün bileşenlerinin sıcaklık değerlerini etkiler. Güç kaynağını zaten anlatmama gerek yok. En kısa şekilde sistemin kalbidir. Kaliteli bir marka alınması kesinlikle en iyisi olacaktır.

Yani kısacası benim sıralamama göre ilk alınması gereken parçalar sırayla ;
1-) Kasa,
2-) Güç Kaynağı,
3-) Anakart.
Bu üç parçayı dikkatli ve özen göstererek seçin.

Benim de durumum senin gibi. Bende kumbarama attığım para ile bilgisayar toplamaya çalışıyorum. Fakat şöyle bir şey var. Eğer ailenin böyle bir durumu varken direk bütün sistemin parasını biriktirip en son sistemi almak saçma bir hareket olur. Örneğin ; ben kumbarama attığım para ile ne zaman yeni parça parası biriktirirsem o zaman gidip o parçayı alıyorum. Mesela güç kaynağı, kasa ve RAM'in bir tanesi elimde. Eğer beklersen hiç başlayamazsın. Paran var mı? Tek tek bileşenleri almaya başla. En son bütün parçaları alınca sistemini kurar rahatına bakarsın. Yoksa öbür türlü "sistem parası biriktireyim, 3000 TL biriktirip bilgisayar alayım" şeklinde bir düşünceye kapılırsan açık konuşayım 1 seneye falan anca alabilirsin o sistemi. O yüzden şimdiden başlamak en iyisi. Alacağın parçaları internet alışveriş sitelerinden en uygun fiyata bul ve satın al. Kumbaranda ne zaman para birikirse o zaman yeni bileşen alırsın.

Bu da yanlış. Aldığınız parçanın arızalı olması durumunda iadesini yapamayacaksınız.

Bu da yanlış. Aldığınız parçanın arızalı olması durumunda iadesini yapamayacaksınız.
Evet. Yaptığım şeyin en büyük sıkıntısı da o. Eğer bir parça arızalı çıkarsa tek çarem garanti olacak. Fakat garantiye gönderince ürünün düzelip gelme kısmı birazcık makul.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı