Nasıl pilot olunur?

Bana inanın ki para umurumda bile değil
Anlıyorum ne hissettiğinizi ama maalesef belirli bir maddi yeterlilik istiyor bu iş sizden. Uçmak zaten para yanında karşılaştırılabilecek bir şey değil evet. Babam Hava Kuvvetlerinde çalışıyordu o yüzden zaten hayatım hava üslerinde ve uçakların içinde kokpitinde geçti diyebilirim. O hevesi anlayabiliyorum sizdeki. Para sizin umurunuzda olmasa bile ne yazık ki otoritenin çok umurunda:) Siz burslu kazanabilmek için elinizden geleni yapın öncelikle. Olmazsa her şey bitmiş demek değildir sizin için. İş hayatınızda yaptığınız birikimle akademiye başvurarak tekrar bu sektöre dahil olabilirsiniz.

Anlıyorum ne hissettiğinizi ama maalesef belirli bir maddi yeterlilik istiyor bu iş sizden. Uçmak zaten para yanında karşılaştırılabilecek bir şey değil evet. Babam Hava Kuvvetlerinde çalışıyordu o yüzden zaten hayatım hava üslerinde ve uçakların içinde kokpitinde geçti diyebilirim. O hevesi anlayabiliyorum sizdeki. Para sizin umurunuzda olmasa bile ne yazık ki otoritenin çok umurunda:) Siz burslu kazanabilmek için elinizden geleni yapın öncelikle. Olmazsa her şey bitmiş demek değildir sizin için. İş hayatınızda yaptığınız birikimle akademiye başvurarak tekrar bu sektöre dahil olabilirsiniz.
Umarım başarabilirim bu arada sivil havacılıkdamısınız yoksa askeri mi ? Askeri ise hangi filodasınız

Pilotaj bölümü kazanacaksın. Eğer burslu kazanamazsan her yıl belli bir miktar para ödüyorsun. Ayrıca uçuş uygulaması için de ciddi rakamlar ödendiğini biliyorum. Ben de kabataslak arkadaşımın anlatması üzerine biliyorum. Ankara Türk Hava Kurumun Üniversitesinde pilotaj okuyor.

Askeriyeye girmeni önermem. İşler karışık orada.

Painkiller bu işin içinde biri olarak daha daha ayrıntılı yardımcı olacaktır :)

Şu anki amacınız üniversiteyi burslu kazanmaya çalışmak olsun.
Benim de arkadaşım vardı. Şimdiye mezundur. Senelik 30 bin TL demişti.
Bence en mantıklısı Hava Harp okulu. Gözün kara bir sekil de gir. Isterse karışık olsun. Ne güzel bedava pilot oluyorsun. Hem de F35 veya yeni nesil uçakları kullanma şansın olur. Şahsen imkanım olsa dahi THK üniversiyesi yerine yine HHO'na girerdim. :D

Benim de arkadaşım vardı. Şimdiye mezundur. Senelik 30 bin TL demişti.
Bence en mantıklısı Hava Harp okulu. Gözün kara bir sekil de gir. Isterse karışık olsun. Ne güzel bedava pilot oluyorsun. Hem de F35 veya yeni nesil uçakları kullanma şansın olur. Şahsen imkanım olsa dahi THK üniversiyesi yerine yine HHO'na girerdim. :D
Kolay değil tabi oralara da girmek :)

Böyle bir şeyin gerçekten imkanı var mı? :) Hava Harp Okulu'na girince pilot olacaksınız diye bir şey yok maalesef. Bu konuda hayal kırıklığı yaşayan o kadar çok insan var ki toplasanız yeni bir ordu daha kurarsınız o kadar yani:)
Kaç bin kişi o hayallerle geliyor. 500 kişi idi sanırım. Çok az bir rakam yoluna devam ediyor :) Hiçbir işte çat diye seçilmiyorsun. Farkını göstermen lazım.

Böyle bir şeyin gerçekten imkanı var mı? :) Hava Harp Okulu'na girince pilot olacaksınız diye bir şey yok maalesef. Bu konuda hayal kırıklığı yaşayan o kadar çok insan var ki toplasanız yeni bir ordu daha kurarsınız o kadar yani:)

Kısmet diyelim:)
Evet orasi oyle. Ama orada kurallara uyup sıkı calismak lazim. Kismet isi bu isler. Hava da ucan F16'lari goruyorum bazen içim kıpır kıpır oluyor. Hayran kalıyorum. O kadar zor ki(imkansız degil) orada pilot olmak, çok büyük saygım var pilot subaylara.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı