Nasıl PSU üretilir?

Nasıl başaracağını söyleyebilecek potansiyelimiz olsaydı zaten kendimiz üretirdik, saçma konu olmuş. Bize sormak yerine gidip PSU içindeki parçaları araştırıp, tedarik edip, üretip, birleştirmeniz gerekiyor.
 
Elektronik bilgisi lazım. Ya da 2-3 elektrik elektronik mühendisi danışmanlığında prototip üretimine başlayabilirsin. Çok ileri bir teknoloji değil. İş kaliteli komponent kullanmaktan geçiyor. Tabi 2-3 bin liraya olacak işler değil. Çeşitli denemelerin sonunda Düzgün bir prototip 30-40 bin liraya mal olabilir. Mühendis değil de kendin yapmaya kalkarsan çok daha ucuza mal olur ama uzun bir öğrenme ve deneme yanılma süreci seni bekliyor.
 
Elinde DC 3.3v, 5v, 12v adaptörleri olsun yeter. Sonra da ikinci resme göre motherboard ATX yapmaya ve birinci resimdeki serıal ata Power kablosunu da yapmayı dene.

1651779952835.png


1651779837542.png
 
Teşekkürler merakımı arttırdınız tekrar teşekkürler :)
Direkt olarak son kullanıcıya ulaşabilir bir PSU yapmak yerine bunun gibi küçük şeyleri videolardan/makalelerden öğrenerek uygulayın sadece izlemeyin/okumayın derim. En azından aklınızda bunun nasıl olacağına dair bir fikir oluşur. Elektrikle uğraşırken de dikkat edin lütfen.

@İntel ARC fazlasıyla deneyim kazanıncaya kadar da lütfen şebeke elektriğine dokunmayın. Deneyim kazanınca da tedbir alarak uğraşın. Ne yaptığınızı biliyor olsanız bile önce bir bilene,deneyimli birine danışın; canınızdan olmaktan iyidir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı