Nasıl RAM ekleyebilirim?

Jose'ph

Kilopat
Merhaba G.Skill Ripjaws CL15 3000 MHz 8 GB RAM'e sahibim. Bir 8 GB RAM daha eklemek istiyorum. CL15 degerinde aynı modelin RAM piyasada yok. Başka modellerde çoğunlukla yok. Aynı modelin CL16 versiyonunu alsam bir sıkıntı yaşar mıyım?

Dostum ben çok araştırdım bu RAM olayını. İstersen CL16 3000 Mhz RAM alabilirsin, sorun yaşamazsın. Fakat RAM alırken aynı marka olması daha iyi olur, daha kararlı çalışır. Aynı mhz değeri olmasına dikkat et. Ben olsam aynı marka, modeli bulamamış olsaydım elimdeki RAM'i satıp kit RAM almayı tercih ederdim, daha sağlıklı olması açısından.

Dostum ben çok araştırdım bu RAM olayını. İstersen CL16 3000 Mhz RAM alabilirsin, sorun yaşamazsın. Fakat RAM alırken aynı marka olması daha iyi olur, daha kararlı çalışır. Aynı mhz değeri olmasına dikkat et. Ben olsam aynı marka, modeli bulamamış olsaydım elimdeki RAM'i satıp kit RAM almayı tercih ederdim, daha sağlıklı olması açısından.
Anladıgım kadar Aynı model aynı mhz olsa sadece cl degeri farklı olsa sıkıntı yaşamam degil mi?

Anladıgım kadar Aynı model aynı mhz olsa sadece cl degeri farklı olsa sıkıntı yaşamam degil mi?

Yani yüzde yüz yaşamazsınız diyemem genelde tercih aynı model, mhz ve cl değerine sahip RAM'lerin kullanılması. Kesin sorun yaşamak istemiyorsanız bu şekilde olmalı. Yukarıdaki konuda bırakılan linkten de bakabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı