Nasıl sağlıklı kilo verilir?

ardakskn34

Centipat
Daha fazla  
Lise 2'ye geçtim boyum 1.73 kilom 101. Okula gittiğimde biri dalga geçmesin diye kimseyle konuşmuyorum neredeyse okula gitmeye korkar oldum. Artık sürekli kilo vermeye çalışan biriyim bir türlü başaramadım okula gittiğimde biri gelip "Naber kanka nabıyon" diye geliyor tanımadığım biri normal sıcak bir yaklaşma gibi de olsa halbuki dalga amaçlıdır. Bu uzaktan tanıyorum artık okumaktan soğudum açığa geçmeyi düşündüm ama liseyi bitirmek zor öyle olunca da. Şimdi biri gelip spor yap diyecek yürümeye hali yoktur kilolu birinin. Ne sporu Allah aşkına? Yani benim bünyem biraz farklı 100 kiloyum ama benimle aynı kiloda birine göre daha zayıf duruyorum. Bunun nedeni de vücut yaşımdan kaynaklı 80 olsam bile bana yetiyor. Ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim? Büyüklerim yardımcı olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kilolu olup da nice fitlerden daha ağır antrenmanları yapabilen insanlar var. Ha, senin bünyen böyle olabilir, sen yapamıyor olabilirsin veyahut tüm gün koltukta oturuyorsan tabii hâlin kalmaz. :)

Kalori açığı oluştur, yapabiliyorsan Insanity programını bulup, o programı uygula. Olmadı günde birkaç bin adım at. Canını yakacaksın yani, öyle gel keyfim gel kilo veremezsin.

@ardakskn34 Vücudum istemiyor gibi yalanlarla kendini kandırırsın. Yılların birikimini 3-5 günde değiştiremezsin ama kendine güvenip başlarsan devamı gelir. Önemli olan sürekli hale getirmendir. Bunun farkında olman bile güzel bir olay. Sana tavsiyem başlangıç olarak direk kalori ihtiyacını hesapla bu kadar karbonhidrat bu kadar protein alman olmamalı. Sadece dışardan hazır gıdaları yemeyi kesip şeker kullanımını yapmayarak annenin yaptığı yemeklerden her öğünde 1 tabak çorba ve 1 tabak yemek şeklinde tüketmen olacaktır. Ekmek tüketimini kısıtla. Sadece sabahları 1-2 dilim olabilir onun haricinde kullanma. Meyve tüketimini kısıtla. Genelde sadece sabahları 2 günde 1 olacak şekilde abartmadan tüketebilirsin. Günlük olarak tak kulaklığını müziğini dinleyerek insanların seni görmeyeceği akşam saatlerinde veya sabah erken saatlerde 30 dakika ile 1 saat arası yürüyüş yap. Hiç öyle kilolu birisinin yürümeye hali yoktur şeklinde bahane üretme. Sadece tempolu bir yürüyüş yap yapabildiğin kadar hızlı şekilde. Ama bunu koşuya geçmeye şekilde yap, dizlerine fazla yük binmesin. Kilon aşırı yüksek bir kilo değil. Kısa sürede değiştirebileceğin bir kilo. Diğer bir olay ise uyku konusu. Konu 03.10'da açılmış. Gelişim çağında ve kilo vermek isteyen bir kişinin bu saatte ayakta olmaması lazım. Uyku düzenini sağla. En geç gece 11-12 gibi uyumaya çalış. Gençsin tabiki geç yattığın durumlar olabilir ama bu kısıtlı olsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı