Nasıl sağlıklı kilo verilir?

s3hewkii006

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Ben 16 yaşındayım. Kilom 120, boy 182 civarı. Kilo vermek ve fazla yağlardan kurtulmak istiyorum. Yakalaşık 700-800 kalori açık bırakarak, 2000 kalorilik bir diyet uygulamak istiyorum. Küçük bir kasabada yaşıyorum ve yakınımda bir spor salonu yok. Elimde yaklaşık 70kg ağırlık seti var, evde ne gibi bir antrenman yapabilirim?

Ayrıca kardiyo için ne tavsiye edersiniz? Tavsiyeleriniz nelerdir?

Hadi biraz doktorculuk oynayalım
Kilo vermek ve fazla yağlardan kurtulmak için planın mantıklı görünüyor! 2000 kalorilik bir diyet ve 700-800 kalori açık bırakmak sürdürülebilir olabilir, ancak kas kaybını önlemek ve uzun vadede sağlıklı kilo vermek için birkaç noktaya dikkat etmelisin.

Beslenmen için protein ağırlıklı beslen bir yandan yağ yakarken bir yandan kas koyalım vücuda
Daha sonra bazı temel hareketleri kendin yapabilirsin
  • squat (dambıl veya halterle)
  • deadlift (bacak, sırt ve kalça için)
  • bench press (yatarak ağırlık kaldırma)
  • overhead press (omuz press)
  • bent-over row (sırt çekiş hareketi)
  • biceps curl ve triceps extension (kol kaslarını güçlendirmek için)
  • leg raises + plank (karın kaslarını güçlendirmek için)

Günde 10.000-12.000 adım atabilirsin hatta işine geliyorsa hafif tempolu koşu yap

Umarım başarılı olursun şimdiden zayıf halini görmeye başladım :)

Diyet olarak arada tavuk gibi şeyler tüketebilirsin.gazlı içeceklerden kaçın,dışardaki yemekleri mümkünse yeme.evde

Hadi biraz doktorculuk oynayalım.
Kilo vermek ve fazla yağlardan kurtulmak için planın mantıklı görünüyor! 2000 kalorilik bir diyet ve 700-800 kalori açık bırakmak sürdürülebilir olabilir, ancak kas kaybını önlemek ve uzun vadede sağlıklı kilo vermek için birkaç noktaya dikkat etmelisin.

Beslenmen için protein ağırlıklı beslen bir yandan yağ yakarken bir yandan kas koyalım vücuda.
Daha sonra bazı temel hareketleri kendin yapabilirsin.
  • squat (dambıl veya halterle)
  • deadlift (bacak, sırt ve kalça için)
  • bench press (yatarak ağırlık kaldırma)
  • overhead press (omuz press)
  • bent-over row (sırt çekiş hareketi)
  • biceps curl ve triceps extension (kol kaslarını güçlendirmek için)
  • leg raises + plank (karın kaslarını güçlendirmek için)

Günde 10.000-12.000 adım atabilirsin hatta işine geliyorsa hafif tempolu koşu yap

Umarım başarılı olursun şimdiden zayıf halini görmeye başladım :)

Hocam ayıp değil mi ChatGPT kullanmak ;D

Merhaba. Ben 16 yaşındayım. Kilom 120, boy 182 civarı. Kilo vermek ve fazla yağlardan kurtulmak istiyorum. Yakalaşık 700-800 kalori açık bırakarak, 2000 kalorilik bir diyet uygulamak istiyorum. Küçük bir kasabada yaşıyorum ve yakınımda bir spor salonu yok. Elimde yaklaşık 70kg ağırlık seti var, evde ne gibi bir antrenman yapabilirim?

Ayrıca kardiyo için ne tavsiye edersiniz? Tavsiyeleriniz nelerdir?

Aslında çok kolay yaktığın kalori aldığından fazla olacak bol protein ile beslen sağlıklı yağ tüket bu kadar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı