Nasıl Sakin Olunur?

Herşeyi unut.
En başta mükemmelliyetçilikten vazgeçeceksin.
Hatalar yapabileceğini...
Salaklık yapabileceğini...
Bazen aptal durumuna düşebileceğini...
Kabul edeceksin.
İçsel doygunluğa ulaşman için çok çalışman lazım.
Nefsini (ego), at gibi düşün onu eğitmen lazım.
Birkaç kitap öneriyim; peynirimi kim kaptı, 8 dk da evet, herşey senin elinde vb birkaç kitap var şuan aklımda değil.
Kendi iş hayatın için nasıl yıllarca okuyor, meslek sahibi oluyorsan.
Kendini bu şekilde geliştirirsen güçlü bir karaktere sahip olabilirsin.

Her durumda ilacı çözüm bellemeyin yoksa hastalık hastası olursunuz :).
Bence hayat ritüelini değiştir. Psikoloji ve bireysel gelişim kitapları oku. Hayatının tümüne bir günlüğüne objektif bak. Facebook'ta yabancı gözünden profilimi izle vardı. Hah, aynen öyle. Hayatındaki eksiklikleri bir nevi kendin araştır yani. Seni o duruma iten bağımlılığın, arkadaşın vb. olabilir. Birkaç önerim daha var fakat forumda ceza almama sebep olabilir.

Aşık ol veya sinirlendiğinde ortamdan, insanlardan uzaklaşmayı dene. Şimdi uzaklaşmaz isen zamanla yanındakiler senden uzaklaşır. Hiç bir şey yapamıyorsan biraz vakit ayır da sinirini atabileceğin bir dövüş sporuna başla. Dövüş sporları insana sinirine hakim olmayı öğretir.

Aşık ol veya sinirlendiğinde ortamdan, insanlardan uzaklaşmayı dene. Şimdi uzaklaşmaz isen zamanla yanındakiler senden uzaklaşır. Hiç bir şey yapamıyorsan biraz vakit ayır da sinirini atabileceğin bir dövüş sporuna başla. Dövüş sporları insana sinirine hakim olmayı öğretir.
Arkadaş çok iyi demiş. Aşık olma konusunda katılmıyorum fakat dövüş sporları ile ilgili gerçekten haklı. Ben kick boks yapmaya başladığımdan beri kavga etmiyorum. Hala bırakmama rağmen etmiyorum. 2015 yılında başladım. 2016'nın sonunda bıraktım.

Uzaklaş tur at etrafına bak. Bende zamanında senin gibiydim lise vakitlerimde hatta deliydim biraz psikolojim bozulmuştu bir kaç neden yüzünden. Zamanla geçti. Karşımdaki annemme sövse bile uyarırım. Damarıma basılmadıkçada kavga çıkarmam, küfretmem. Ha karşıdaki kuvvete başvurursa. Misliylede cevabını vermeye çalışırım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı