Nasıl spora başlanır?

Spordan kastın eğer bir spor dalıysa kursa gitmen lazım. Fakat fitness veya bodybuildingden bahsediyorsan evde başlarda kendi vücut ağırlığın ile başlayıp sonra dumbell/bar ve ağırlık gibi ekipmanlarla ağırlık çalışabilirsin.

Çekinecek bir şey yok. Efendi efendi gider sporunu yapar, kafa dağıtır dönersin evine. Oraya gidenler de insan günün sonunda. Bana sorarsan salona gitmen hem sosyal olarak hem de vücut gelişimi olarak daha faydalı olacaktır.

Fitness bodybuilding gibi şeylerden bahsettim ama iri kemikli olduğumdan kilomda fazla bu da kendi vücut ağırlığımla yaparken zorluyor.

Neden çekiniyorsun yaşı büyük olsun olmasın gitmekte fayda var ama sizin bölgenizdeki spor solonu olursa iyi olur çünkü geçen yıl komşu bölegedeki spor salonuna arkadaşımla gitdik sporumuzu yaptık iyiydik hiç kimse bizim ile konuşmuyordu sadece 10sny bakış atıp sırıtıyorlardı çıkışa geldik kameraların görünmeyen yerlerinden gidiyorduk önümüzde o sırıtdı dediğim çocuklar çıktı bize nerelisiniz dedi yaşadığımız yeri söyledik sonra benim ellerimden tutarak yanımdaki arkadaşımı gözümün önünde ağlatarak dövdüler beni de aynı şekilde ağlatdılar yani dikkatli ol.

Korkutucu bir olay gerçekten böyle insanların dünya üzerinde olması bile midemi bulunuduruyor zaten bölgemde var spor salonu.

Spor salonlarına 15 yaş altını almıyorlar sanırım en azından bizim salon öyle ama alıyorlarsa da çekinmene gerek yok insanlar yardım etmeye çalışıyor hatta.

Bizim spor salonunda yaş sınırı 13 yaş.

Fitness bodybuilding gibi şeylerden bahsettim ama iri kemikli olduğumdan kilomda fazla bu da kendi vücut ağırlığımla yaparken zorluyor.
Ben spora evde başlayan biri olarak sana şu tavsiyeyi vereyim: Param vardı evime ekipmanları aldım ve başladım. Ama çalıştıkça ağırlık yetmemeye başladı. Durmadan ağırlık sipariş vermeye başladım (evim müsaitti, bodrum katını spor salonu gibi kullanıyordum.). Bir yerden sonra artık ağırlık kalabalığından geçilemez oldu (Spor salonlarında kullanılan ağırlıklardan bahsetmiyorum. Daha uygun fiyatlı vinil ağırlıklardan bahsediyorum.). En sonunda spor salonlarında kullanılan ağırlıklardan almaya karar verdim ama bir baktım fiyatlar salonların yıllık bedeli kadar. Öyle olunca elimdeki tüm ekipmanları satıp salona başlama kararı verdim.

Yani evde yapacaksan belli bir para harcaman gerekiyor ve günün sonunda yine kapı salona çıkıyor. Bana sorarsan uğraşma direkt salona başla.

Kardeşim ben 17 yaşındayım 2 yıldır vücut geliştirme yapıyorum karın kaslarım var karın kası çalış . Şınav çek yarım mekik çek

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı