Nasıl tarih öğrenebilirim?

Burak İncehasan

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Önceden az çok tarih biliyordum, zamanla unuttum. Özellikle ilk olarak Atatürk zamanını iyice öğrenmek istiyorum, nereden nasıl öğrenebilirim? Ne önerirsiniz?

Youtube'dan haritalı anlatım videolarından öğrenebilirsin, İlber Ortaylı, Halil İnancık gibi kişilere bakma şimdilik daha yenisin sıkar seni. Anime tarih, Dft Tarih, Bilgi Otağı gibi kanallardan güzelce öğrenebilirsiniz. Bende oralardan izliyorum genelde. Kitaplardan da araştırmanızı biraz daha öğrendiniz de önerebilirim.

Önceden az çok tarih biliyordum, zamanla unuttum. Özellikle ilk olarak Atatürk zamanını iyice öğrenmek istiyorum, nereden nasıl öğrenebilirim? Ne önerirsiniz?

TikTok videolarından öğreneceksen hiç öğrenme. Okulda özellikle 8. sınıfta falan bayağı öğretiyorlar bence. Haritalı anlatımlar izleyebilirsiniz fakat genellikle kültür bilinci olarakdan basit anlatıyorlar gibi geldi bana.

Kitap önerir misiniz ?

Benimde amacım detaylıca öğrenmek.

Öğrenmene bağlı bazısı anlatımdan alır bilgileri bazısı kitaplardan ama ben anlatımdan alıyorum kitap akılda kalmıyor benim.

Dostum bazıları video izle falan demiş ama onlarla olmaz. Şimdi burda iki ana etken var. 1. kitap okuyarak tarih öğrenmek. 2. Makale/Yazı okuyarak tarih öğrenme. Yani her türlü okuman lazım.

Birde sakın ha sakın okulda öğrenmeye çalışma herşeyin tam tersini öğretiyorlar. Atatürk’e İttihat ve Terakki karşıtı diyorlar. Sultan Hamidi mükemmel biri gibi gösteriyorlar. İttihatçılara hain diyorlar. Türk tarihinde sadece İslam sonrası dönemi anlatıyorlar vs.

Makaleleri nerden okuyabilirim ?

Kitap önerir misiniz ?
Eski Türk tarihi için Nihal Atsız Bozkurtlar kitabını önerebilirim Göktürk zamanını ve Kür şad gibi kişileri anlatıyor kitapta öyle Atsız'ın felsefesinden bir kaç şey var ama çok sarıyor okuması, İlber Ortaylı ve Halil İnancık'ın da kitaplarına bakabilirsin.

Harbi bu arada okulda öğrettikleri tarih çok kötü.

Makaleleri nerden okuyabilirim ?
Hocam makale okuyabileceğiniz çok fazla site var. Hangi konuda makale okumak istiyorsanız onu aratın. Örnek: Trablusgarp Savaşı Makale

Harbi bu arada okulda öğrettikleri tarih çok kötü.
Hocam daha lise tarihini görmek nasip olmadı ama söylenilenlere göre Türk tarihi yok denecek kadar azmış. Sürekli şeyhleri falan anlatıyorlarmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…