Abu Thabit Koghony
Hectopat
Daha fazla
Önceden az çok tarih biliyordum, zamanla unuttum. Özellikle ilk olarak Atatürk zamanını iyice öğrenmek istiyorum, nereden nasıl öğrenebilirim? Ne önerirsiniz?
Hocam YouTube'da harp tarihi, DFT Tarih, bilgi otağı, anime tarih gibi yerler mevcut. Fakat hiçbiri tarih kitapları okumaya benzemeyecektir. Açıkları ise kitap olmazsa Vikipedi ile sağlayın. Atatürk'ü öğrenmek için içinde olduğu durum ve Osmanlı'nın yıkılış dağılış dönemini öğrenmeye çalışın. Yoksa Atatürk'ü ilah olarak görenlerden olursunuz(Hâşâ).
Atatürk gibileri anlamak için dönemini de anlamak lazım. Taraflı tarihçilerden kesinlikle tarih öğrenmeyin. Vahdettin'de türktür, Atatürk'te.
Fakat Vahdettin'i ayrı kefeye Atatürk'ü ayrı kefeye koyarsınız orası ayrı. (örnek vermek için yazdım vahdeddin övünülecek biri değildir.)
Önereceğim tarihçiler arasında Halil inalcık, İlber Ortaylı, Murat bardakçı, erhan afyoncu olabilir. Fakat en mantıklısı ve tarafsızca anlatılanı İlber Ortaylı ve Halil inalcıktan görebilirsiniz. (Murat Bardakçı Şahbaba kitabını öneririm)
Atatürk zamanını öğrenmek isterseniz tavsiyem Sultan Abdülaziz dönemindeki olaylardan itibaren 1.Dünya Harbine kadar izlemeniz en sağlıklısı olacaktır.
Ondan sonra Atatürk'ün kendi subaylığındaki ve cumhuriyet dönemine kadar bakın derim.
Önemli Olaylar
Sultan Abdülaziz Devrilişi
5.Murad
2.Abdülhamid
Rus Harbi
2.Abdülhamid Devrilişi
Sultan Reşad
Balkan Harpleri
Trablusgarb
Mısır Hidivliği
1.Dünya Harbi
Son düzenleme: