Nasıl video editör olunur?

Cyrox1

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar kendimi video editörlük konusunda geliştirmek istiyorum, sizce ne yapmalıyım? Arkadaşlar YouTube'dan bazı videolar izledim ancak sormak istediğim asıl soru; ilk başta nasıl başlayacağım, editleyecek videoyu nereden bulacağım yani?

Bir de sizce hangi uygulamayı kullanmalıyım?

Mobil için başlangıç olarak CapCut öneririm. CapCut'tan videoyu düzenleyip Alight Motion'dan efekt vs. ekleyebilirsin. Bilgisayardaysan yine CapCut kullnabilirsin veya daha gelişmiş editler için After Effects kullanabilirsin. Topaz Video AI ile de videolarının kalitesini yükseltebilirsin. Ne tür videoları editleyeceğini belirtebilir misin yardımcı olmaya çalışacağım.

Windows için Clipchamp var. Ücretsiz. Onu yükle, işin mantığını kaparsın. En profesyonel olanları bile aynı mantıkla, çok benzer arayüzlerle çalışıyor çünkü.
Video hiç fark etmez program için, o bit olarak görüyor çünkü onu zaten :)
+
Fotoğraf ekleyip video haline getirerek de başlayabilirsin.

Windows için Clipchamp var. Ücretsiz. Onu yükle, işin mantığını kaparsın. En profesyonel olanları bile aynı mantıkla, çok benzer arayüzlerle çalışıyor çünkü.
+
Capcut şimdi moda, o da olabilir ama benim bir bilgisayarımda fişek gibi çalışırken diğerinde sorun yarattı. Farkı, YZ ile çevrimiçi ilaveler (görsel-video bulma, yaratma) sunması.

Mobil için başlangıç olarak CapCut öneririm. CapCut'tan videoyu düzenleyip alight Motion'dan efekt vs. ekleyebilirsin. Bilgisayardaysan yine CapCut kullnabilirsin veya daha gelişmiş editler için After Effects kullanabilirsin. Topaz video AI ile de videolarının kalitesini yükseltebilirsin. Ne tür videoları editleyeceğini belirtebilir misin yardımcı olmaya çalışacağım.

Bilgisayardan yapacağım hocam hem YouTube videosu hem de short contentte kendimi geliştirmek istiyorum.

Hocam After Effects ücretli mi ücretliyse alamam maalesef.

+

CapCut şimdi moda, o da olabilir ama benim bir bilgisayarımda fişek gibi çalışırken diğerinde sorun yarattı. Farkı, yz ile çevrimiçi ilaveler (görsel-video bulma, yaratma) sunması.

Hocam fotoğraf ekleyerek nasıl oluyor tam olarak ?

Hocam ücretli bir şekilde video düzenleme işi yapmak istiyorsan Bionluk uygulamasını öneririm. Ben After Effects kullanıyorum ama oradaki işler genelde CapCut'tan yapılabilen kolay işler oluyor. Yeri geliyor 1K yeri geliyor 200 TL kazandıran bir iş modeli.

Hocam ücretli bir şekilde video düzenleme işi yapmak istiyorsan Bionluk uygulamasını öneririm. Ben After Effects kullanıyorum ama oradaki işler genelde CapCut'tan yapılabilen kolay işler oluyor. Yeri geliyor 1K yeri geliyor 200 TL kazandıran bir iş modeli.

Hocam kendimi geliştirdikten sonra orada da ilan vermek istiyorum ancak kendimi nasıl geliştireceğimi bilmiyorum editleyecek ham videoyu nereden bulacağım yani

Hocam Bionluk'tan aktif olarak iş yapıyor musunuz, gelir nasıl, bu işlerden gelir elde ettikten sonra bir vergi ödemek gerekiyor mu?

Hocam kendimi geliştirdikten sonra orada da ilan vermek istiyorum ancak kendimi nasıl geliştireceğimi bilmiyorum editleyecek ham videoyu nereden bulacağım yani.

Hocam Bionluk'tan aktif olarak iş yapıyor musunuz, gelir nasıl, bu işlerden gelir elde ettikten sonra bir vergi ödemek gerekiyor mu?

Evet hocam aktif olarak iş yapıyorum. Son 1 aydır gelen işlere itibar etmiyorum sınavlarımdan dolayı son 6 aydır çok fazla iş yaptım zaten hesabına yapılan yorumlar arttıkça gelen iş sayısıda artıyor hala iş gelmeye devam ediyor. Belli bir yerden sonra vergi olayı geliyor ama parayı çekmek için. Parayı Bionluk hesabından yatırabiliyorsunuz istediğiniz zamanda problem teşkil etmeyeceği zaman çekebilirsiniz. Kendinizi eğitmek için de araba oyun editleri vs. yapabilirsin hocam.

Hocam After Effects için ücretsiz alternatif önerileriniz var mı çünkü kendimi geliştirdikten sonra almayı düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı