Nasıl Yazılımcı Olunur?

• Konuyu başlatan vbios
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.435
Merhaba arkadaşlar, gelecekte yazılım ile uğraşmak istiyorum bunun ile ilgili bir kariyerim olması için nasıl bir yol izlemeliyim? 9. Sınıfım ve normal bir Anadolu lisesine gidiyorum. Yazılım kodlarına dair hiçbir bilgim yok.

Hocam bilişim bölümü olan bir meslek lisesine gidebilirsiniz eğer birisi anlatmasını istiyorsanız. YouTube'dan da öğrenebilirsiniz

Öncelikle isteğinizin olması gerekiyor. Ayrıca en önemlisi araştırmacı ruhuna sahip olmanız gerek. Bu ruha sahip olsaydınız forumdaki yüzlerce "Yazılımcı Olma" başlıklı konuları görürdünüz.

Hangi platformlara ürün çıkarmak istiyorsunuz? Mobil, Web, Masaüstü?

Yolunuz açık olsun.

Öncelikle isteğinizin olması gerekiyor. Ayrıca en önemlisi araştırmacı ruhuna sahip olmanız gerek. Bu ruha sahip olsaydınız forumdaki yüzlerce "Yazılımcı Olma" başlıklı konuları görürdünüz.

Hangi platformlara ürün çıkarmak istiyorsunuz? Mobil, Web, Masaüstü?

Yolunuz açık olsun.
Karşıma farklı farklı konular çıkıyor, adam oraya kod yazmış ben o kodun nerede yazıldığını bile bilmiyorum, kimse bu kodları nereye yazdığımızı söylemiyor sadece kod yazıyor. Bunları nor defterine mi yazıyoruz?

Karşıma farklı farklı konular çıkıyor, adam oraya kod yazmış ben o kodun nerede yazıldığını bile bilmiyorum, kimse bu kodları nereye yazdığımızı söylemiyor sadece kod yazıyor. Bunları nor defterine mi yazıyoruz?
Kodları IDE dediğimiz ortamlarda yazıyoruz. Öncelikle geliştirici olmak istediğiniz platformu seçin, ona göre dil ve eğitmen önerisinde bulunalım.

Hangisini seçmem daha iyi olur?
Bu değişen bir şey. Daha önce programlama ile ilgili hiçbir tecrübeniz olmadıysa öncelikle masaüstü geliştirmeye başlayabilirsiniz. Genellikle çok basit olduğu için Python dilini öneriyorlar ama ben C# ile başlamıştım. C# güzel bir dildir. Hem Web tarafında hem de mobil tarafta geliştirme yapabilirsiniz yeterince öğrenirseniz. Ayrıca başka dillere geçişiniz çok daha kolay olur.

Mesela C# öğrenen birisi Java diline geçerken kolayca adapte olabilir. Ek olarak belirtmek isterim ki Java diliyle Mobil uygulamalar geliştirebiliyoruz.

Eğitmen olarak YouTube üzerinden ücretsiz eğitmenler çokça mevcut. C# için Murat Yücedağ önerebilirim. Anlatımı hoşunuza gitmezse daha birçok değerli hocamızın ücretsiz eğitimleri YouTube'da var.

Merhaba arkadaşlar, gelecekte yazılım ile uğraşmak istiyorum bunun ile ilgili bir kariyerim olması için nasıl bir yol izlemeliyim? 9. sınıfım ve normal bir Anadolu lisesine gidiyorum. Yazılım kodlarına dair hiçbir bilgim yok.

Ben teknik liseye gidiyorum ve Python öğreniyoruz. Tercih edilebilir bir program.
Kod yazıp arkadşımın PC'sini kapatmıştım bir hafta şifre istedi durdu.😁😁

Bu arada daha önceden ( babamın arkadaşı) programcının yanında çalışmıştım. Ondan öncede babamın yanında takılıyordum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı