Nasıl yokluktan var olduk?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Araya koyuyor? Allah ile konuşmuş tek peygamber Hz. Musa dır. Vahiy nedir araştırmanızı tavsiye ederim.
Hocam kendisi söyleyemiyor ve bunu başkası yapıyorsa onla konusmasa bile araya koymuş oluyor. Babanizla kavga edersiniz moraliniz bozuktur annenizle konuşmamanıza rağmen babanıza yapmamasını söyler. Bu araya koymaktır.

Kuantum köpüğü denen bir olay var aslinda bizim uzay zaman kumaşı dediğimiz boşluk dediğimiz yer kuantum köpüğünden oluşuyor. Bu köpüğün içinde de saniyelik evrenler var olup yok oluyor kim bilir belki de biz de o evrenlerden birisiyizdir.

Vahiy, İslamî terminolojide buyruk veya düşüncelerin Allah tarafından peygamberlere bildirilmesine veya bu bildirinin kendisine denir. İslamî inanışta vahiy peygamberlere gelir ve sadece Cebrail aracılığıyla iner. Vahiy ile gelen her türlü söz Allah’ın sözü kabul edilir.

Anlamaktayim hocam. Birşey sorabilir miyim? Güvenilir bir kaynak olan bu Kitapta insanlığın başka gezegenlere gideceğini, karadeliklerin olduğunu, paralel evrenler teorisini, evrim teorisini, cep telefonu gibi teknolojik aletleri, kısacası bu tarz bilgiler gerektiğinde basvurabileceginiz kısım neresi? Bulamadım da

Gaybı sadece Allah bilir.

(De ki: Gaybı bilmek Allah’a mahsustur.) [Yunus 20]

(Göklerin ve yerin gaybı Allah’a aittir.) [Hud 123, Nahl 77]

Gelecekten bahsediyorsunuz.

Biraz daha basitleştireyim. Milyarlarca yıldızların bulunduğu galaksilerin milyarlarcasinin birleşerek grup haline geldiğini ogrenebilir miyim? Hangi kısım?
Gaybı sadece Allah bilir.

(De ki: Gaybı bilmek Allah’a mahsustur.) [Yunus 20]

(Göklerin ve yerin gaybı Allah’a aittir.) [Hud 123, Nahl 77]

Gelecekten bahsediyorsunuz.
O zamanda da olan şeyleri sordum da şimdide.

Negatif Enerjiyi de araştırmanı tavsiye ederim.

İnsanlık oldu olası cevap veremediği sorularda her zaman tanrı kavramını kullanmıştır. Yağmur duaları, dini ritüeller vb ama teknoloji ve bilim ilerledikçe bu kavramlar yerini daha mantıklı olan kanun ve teorilere bırakmıştır mesela şu an yağmurun nasıl yağdığını ve nasıl kendimizin yağdırabileceğini biliyoruz. Gelişmiş bölgelerde yaşayan insanların hiçbiri yağmur duasına çıkmıyor. Aslında demek istediğim olay şu, insan bilmediği her şey için tanrı ve din kavramını kullanır ama bu bence yanlıştır bir şeyin şu an bilinmemesi bunun sadece üstün bir yaratıcı tarafından yapıldığı anlamına gelmez.

Biraz daha basitleştireyim. Milyarlarca yıldızların bulunduğu galaksilerin milyarlarcasinin birleşerek grup haline geldiğini ogrenebilir miyim? Hangi kısım?

O zamanda da olan şeyleri sordum da şimdide.

﴾7-8﴿
Alanları ayrılmış yıldız kümeleri ile dolu göğe andolsun ki siz farklı inanç ve görüşler içindesiniz. (Zariyat Suresi 7-8)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…