Nasıl yokluktan var olduk?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu konu kilitlenmeye doğru gider kilitlenmeden şunlari yazmak istiyorum. İsteyenler azhap suresi özellikle 50. ayete dikkatli bakabilirler. Muhammedin kadinlari savaş ganimeti olarak alip hatta surenin ilerleyen kisimlarinda var azhap 53 muhammed evinden insanlari kovmak için ayet indiriyor. Şu ayetler ne kadar mantikliysa konuya din açisindan bakip din ile cevap vermeye çalişanlarin dedikleride o kadar mantikli.

﴾7-8﴿
Alanları ayrılmış yıldız kümeleri ile dolu göğe andolsun ki siz farklı inanç ve görüşler içindesiniz. (Zariyat Suresi 7-8)
Çok teşekkür ederim 🙃 ama o grupların da milyarlarca olduğu ve daha gözlenebilir evrenin küçük bir kısmını oluşturduğu kısmı yazmıyor. Eksik mi yazdınız?

Milyarlarca yıldır çözülmeyen konu bence bu konuda ilerleyen zamanlarda netleşecek devam.
Genel olarak dünyamiz ilk oluştuğunda ve yeryüzünde bulunan laflar soğumaya başladığında uzaydan dünyamıza gelen buz dolu goktaslarinin ve bu buzların içinde yaşayan (tek hücreli olan) bakterilerin dünyamızdaki uygun koşullar sebebiyle milyarlarca yıl içerisinde gelişip ve zaman içerisinde evrimlesmesiyle bu güne geldik. Biz böyle varolduk.
Son sorduğum şeyler yazmıyor ama?

Kuantum köpüğü denen bir olay var aslinda bizim uzay zaman kumaşı dediğimiz boşluk dediğimiz yer kuantum köpüğünden oluşuyor. Bu köpüğün içinde de saniyelik evrenler var olup yok oluyor kim bilir belki de biz de o evrenlerden birisiyizdir.
Negatif Enerjiyi de araştırmanı tavsiye ederim.
Böyle saçma sapan argümanların döndüğü bir tartışmada bu mesajları gördüğüme sevindim. Ben de bu konu hakkında görüşlerimi açıklayayım. Ben yine "hiçlik" denilebileceğine zannetmiyorum Lawrence'nin teorisinde bahsettiği şeye. Ne demek istediğimi anlatmak için sadece şu küçük paragraf yeterlidir.

"Evren'deki her şeyi fizik yasaları ile açıklıyoruz ama... Fizik yasaları nereden geldi? Evren'i tanımlayan bazı parametreler var ama... Bu parametreler nereden geldi? Evren'deki hiçbir şeyi hiçbir yasayla açıklayamıyor olsaydık bile... Bir şeyler neden var?"

Çok teşekkür ederim 🙃 ama o grupların da milyarlarca olduğu ve daha gözlenebilir evrenin küçük bir kısmını oluşturduğu kısmı yazmıyor. Eksik mi yazdınız?
Tevbe Suresi/5. ayet:
Haram aylar çıkınca Allah'a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
Muhammed Suresi/35. ayet:
Sakın zaaf göstermeyin. Üstün olduğunuz halde barışa çağırmayın.
Maide Suresi/51. ayet:
Ey inananlar! Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez.
Bakara Suresi/223. ayet:
Kadınlarınız sizin ekinliğinizdir. Ekinliğinize dilediğiniz biçimde varın

Sanırım bunlar birazcık fikir sahibi olmak için yeterli.

Genel olarak dünyamiz ilk oluştuğunda ve yeryüzünde bulunan laflar soğumaya başladığında uzaydan dünyamıza gelen buz dolu goktaslarinin ve bu buzların içinde yaşayan (tek hücreli olan) bakterilerin dünyamızdaki uygun koşullar sebebiyle milyarlarca yıl içerisinde gelişip ve zaman içerisinde evrimlesmesiyle bu güne geldik. Biz böyle varolduk.

Son sorduğum şeyler yazmıyor ama?

Alanlara ayrılmış yıldız kümeleri -lar -ler çoğul eki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı