Nasıl zengin olunur?

YouTuber olacaktım, akrabalarım yorumlar geldi babamdan azar işitim ve şu an gelecek kaygısı cekiyorum. Nasıl para kazanırım ne yapmalıyım? 16 yaşımdayım. Sanki ne yapsam kıskanıyorlar.

Riske girmeden zengin olunmaz. O aileyle Allah sabır versin. Gerçi onlarda seni, bildiği en iyi şekilde korumaya çalışıyorlar buna emin ol. Ama eğitim, eğitim, eğitim. Rüştünü ispatlamadan ailenden kopup bir şeyler başarman zor. Ama onların malı değil evladısın bunu umarım en kısa zamanda anlarlar.

Bunu bilseydik kendimiz zengin olurduk zaten :D.
İlk olarak kolay kolay olunmaz, ya riske gireceksin, ya da kolay bir gelir kaynağı bulup kendi işini kuracaksın, bu kadar basit bir şey değil.

Şimdiki YouTuber'lıkla eski YouTuber'lık arasında dağlar kadar fark var, eskiden Türkiye lobisi yoktu YouTube'un, o yüzden dolardan veriyordu, şimdi TL cinsinden ve üstüne vergi alıyorlar, sponsor olmadan bir adım öne bile çıkamazsın, sponsor almak içinde en az üniversite mezunu istiyorlar. İşin kısası otur dersini çalış üniversiteyi kazan.

Kim ne derse desin, istediğini yap. Bana ilk başta ben 6.sınıfken yazılımın boş olduğunu ve doktor, tıp gibi uzun vadeli işlere yönelmemi söylemişlerdi. Fakat ben hiçbirini dinlemeyip lisede 430 yapmama rağmen meslek lisesinde web geliştirme okudum. Şuan ise hiç çalışacağım bile aklıma gelmeyecek kadar büyük bir firmada junior front-end developerim.

Manevi zenginliğin yolu iman, zengine hürmet ve yalakalıktan geçer.
Maddi zenginliğin yolunu söyleyemiyoruz maalesef.

Bana da YouTube, yayıncılık, oyunculuk falan boş işler olarak geliyor. Vaktin varsa çıraklık yap ve emeğinle para kazanmanın tadını çıkar.

Zengin olmak bir anda olacak bir iş değil öncelikle. Zaman, özveri, stres, sıkıntı vb daha bir ton şey çekeceksin bu hayatta hele ki 0'dan başlıyorsan yıllar yıllar yıllar yıllar sürecek bir süreç oda tabii batmazsan zenginliğin 1. şartı: Nasıl zengin olabilirim demeyi bırakarak olur.Bu soru çok yanlış bir soru..Doğru soru ise;

İnsanlığa ne katabilirim ve bundan nasıl para kazanabilirim olucak.. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı